Hlavní obsah

Lippi a Zidane se po letech potkají jako soupeři

Dříve se spolu psali zlatým písmem historii Juventusu Turín a získávali jedno vítězství za druhým. V neděli se jejich dráhy opět protnou ve finále mistrovství světa. Každý však bude stát na opačné straně barikády. Zatímco Zinédine Zidane se bude snažit tvořit hru francouzské reprezentace, trenér Marcello Lippi povede do boje Italy.

Článek

Italský kouč složil svému svěřenci před rozhodujícím duelem velkou poklonu. Zidane je podle jeho slov nejlepší fotbalista, jaký v posledních dvaceti letech hrál, a Francie především jemu vděčí za to, že je ve finále. "Je to zase ten starý dobrý Zizou jako v dobách, kdy hrával v Juventusu. V semifinále s Portugalskem ukázal, že je opět v nejlepší formě," řekl Lippi v rozhovoru pro BBC.

Osmapadesátiletý trenér si Zidana přivedl z Bordeaux v roce 1996 a za tři roky spolu dvakrát vyhráli mistrovský titul a také Superpohár. Lippi pak odešel do milánského Interu a když se v roce 2001 vrátil, byl už Zidane v Realu Madrid, kam odešel jako nejdražší hráč historie.

Lippi však ve službách "Staré dámy" trénoval také další Francouze - Thurama, Trezegueta i Henryho. Jen Vieira ho už na stadionu Delle Alpi nezažil.

Reklama