Hlavní obsah

Covid zasáhl, vězeň z Karviné přijde o zápas s Českem!

Praha

Přišel o pikantní večer. Estonec Vlasij Sinjavskij se ve středu na stadionu v Lubinu mohl potkat s hráči, proti kterým nastupuje v dresu Karviné v české lize. „Máte spoustu šikovných hráčů, kteří působí ve velkých zahraničních klubech. Jsou doplnění o kluky z české ligy. Bude zajímavé se nimi teď potkat na reprezentační úrovni. Jste favorité, bod by pro nás byl velkým úspěchem," řekl Sinjavskij v pondělí večer.

Foto: @ facebook MFK Karviná

Estonský reprezentant Vlasij Sinjavskij posílil Karvinou.

Článek

To však ještě nevěděl, že se na utkání bude dívat pouze v televizi. Fotbalisté Estonska totiž museli kvůli pozitivnímu testu na koronavirus a kontaktu hráčů s nakaženým na poslední chvíli výrazně sáhnout do nominace. Z té původní vypadla více než polovina hráčů včetně Sinjavského.

Čtyřiadvacetiletý záložník se také navíc těšil, že si zahraje na stadionu, kde roky úspěšně působil. Estonská reprezentace totiž hraje domácí utkání na stadionu Flory Tallin, ve které Sinjavskij poslední sezony úspěšně působil. Utkání ale bylo v bezpečnostních důvodů přesunuto na neutrální půdu do Polska.

Nabídka z Karviné přistála Sinjavskému na stole zkraje února. Než kontrakt s prvoligovým klubem podepsal, vytočil číslo Germana Šleina. Bývalého spoluhráče z estonské jednadvacítky, který působil v Jihlavě.

„Angažmá mi doporučil. Říkal mi, že česká liga je kvalitní, že je to pro mě dobrá cesta, abych výkonnostně rostl. Ale ať se také připravím, že míč bývá často ve vzduchu," směje se Sinjavskij, který s Florou Tallin získal dva mistrovské tituly. „Estonská liga nemá takovou úroveň jako česká. Tady hrají útočně všechny týmy, i ty ze spodku tabulky, v Estonsku jen první polovina, zbylé spíš jen brání," pověděl záložník.

V Karviné je spokojený. Našel tam skvělé podmínky a zázemí, na které byl zvyklý z Flory. A zapamatoval si už několik českých slovíček. „Kromě těch nepublikovatelných znám dobrý den a děkuji. A taky záložník. Což mi zní hodně legračně. V ruštině totiž slovo záložník zní podobně jako výraz pro vězně. Takže jsem vlastně takový vězeň z Karviné," uvedl s úsměvem Sinjavskij.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články