Hlavní obsah

MS20: Poláci zaskočili na úvod Brazilce

MONTREAL

Velkým překvapením skončil na mistrovství světa fotbalistů do 20 let v Kanadě hned úvodní sobotní zápas. Papírově slabší výběr Polska zaskočil favorizované Brazilce, kteří nedokázali odpovědět na gól soupeře ani přes to, že hráli většinu zápasu proti deseti.

Článek

Zápas skupiny D na Olympijském stadiónu v Montrealu, jemuž přihlíželo skoro 36 tisíc diváků, nabral obrátky v 23. minutě, kdy sedmnáctiletý Grzegorz Krychowiak namířil přesně z přímého kopu. Jen o tři minuty později nabídli Poláci soupeři výhodu po červené kartě pro Krola. Jenže 'Kanárci' se nedokázali prosadit ani proti oslabenému soupeři, který těsný náskok srdnatě ubránil.

Ve druhém utkání skupiny D vybojovali fotbalisté Koreje remízu 1:1 s týmem USA. Asijští hráči soupeře od začátku zápasu přehrávali, nedokázali se ale prosadit v koncovce a jejich nemohoucnost potrestal v 16. minutě z vůbec prvního útoku Američanů Danny Szetela. Korejce jednobranková ztráta neutlumila a v 38. minutě po zásluze vyrovnal Sin Jong-rok, z dalších šancí už se ale neprosadili a Američané cennou remízu ubránili.

Dění ve skupině D pokračuje v Montrealu v úterý, kdy Američané vyzvou Polsko a Brazilci budou usilovat o tři body v duelu s Koreou.

MS20 - skupina D (Montreal)
Polsko - Brazílie 1:0 (1:0)
Branka: 23. Krychowiak. Rozhodčí: Webb - Cann, Mullarkey (všichni Brit.).
Korejská republika - USA 1:1 (1:1)
Branky: 38. Sin Jong-rok - 16. Szetela.

Reklama

Související témata: