Hlavní obsah

Dvacítka remizovala i s Koreou, o postupu rozhodne zápas s Panamou

Tomáš Fliegl (Ottawa)Sport.cz

Čeští fotbalisté do dvaceti let bodovali i ve druhém utkání na mistrovství světa. V úterý v Ottawě remizovali s reprezentací KLDR 2:2, o postupu ze základní skupiny tak rozhodne až páteční duel s Panamou. Korejce poslal do vedení už ve 12. minutě Kim Kum Il, po přestávce vyrovnal Luboš Kalouda. Po gólu Martina Fenina znovu srovnal skóre minutu před koncem Kwang Ik. Ten nejprve neproměnil pokutový kop, ale dorážkou již nedal Petrovi šanci.

Článek

Trenér Soukup nechal na střídačce zdravotně indisponovaného obránce Mazucha, v záloze nastoupil brněnský Kalouda a v útoku nahradil Střeštíka dlouhán Pekhart. Oproti úvodnímu utkání byly tribuny stadiónu Franka Claira poloprázdné, ovšem čeští fanoušci byli v úvodu slyšet a měli důvod ke spokojenosti. Češi plnili požadavek trenéra Soukupa po větší ofenzívě a snažili se tlačit před branku Kwang Mina.

Perfektní příležitost k otevření skóre měl v 9. minutě Janda, ale levačkou míč do sítě nedostal. Za okamžik ale odpověděl nebezpečnou střelou z dvaceti metrů Kuk Jin, kterou Petr vytáhl na roh. Ani on už v 12. minutě nestačil na kapitána Korejců Kum Ila, který nejprve na levě straně využil hrubé poziční chyby Dohnálka a prudkou střelou otevřel skóre. Češi své první vážnější zaváhání na turnaji hned zaplatili inkasovaným gólem, ale soupeři to umožnili neaktivní hrou. Vyrovnáno mohlo být téměř z protiútoku, těsně vedle pálil z úhlu Kalouda.

Po půlhodině mohl svůj druhý gól přidat Kum Il, ale asijská hvězda z dobré pozice zamířila jen do prostřed branky. Korejci zlepšili přechod do útočné fáze a najednou se hrálo většinou před českou brankou. V závěru poločasu se po centru dostal k hlavičce z pěti metrů Chol Min, ale míč skončil těsně vedle.

Kalouda smazal náskok soupeře

Do druhé půle nahradil chybujícího Dohnálka útočník Střeštík a mohl se hned zapsat mezi střelce. Po kličkované Pekharta střílel brněnský forvard pohotově, ale nepřesně. Za Dohnálka se do obrany stáhl Kúdela, Střeštík plnil roli podhrotového záložníka. Češi se do soupeře zakousli, důrazné popovídání v kabině o přestávce přineslo ovoce. Nejprve pálil zbrkle Pekhart mimo, poté útočník Tottenhamu hlavičkou jen trefil náruč připraveného Kwang Mina.

První gól Česka na turnaji vstřelil v 56. minutě Luboš Kalouda. Záložník Brna si našel prostor a z pětadvaceti metrů přízemní střelou k pravé tyči vyrovnal. Zlepšenou ofenzívu potvrdil o deset minut později Martin Fenin, který ve skluzu přetavil v gól parádní přihrávku Kúdely.

Češi byli na koni a strojová hra Korejců nenašla cestu přes dobře postavenou obranu soupeře. Navíc aktivní hrou nedávali Korejcům možnost trvaleji se usadit před brankou Petra, což ale neplatí o poslední desetiminutovce, kdy čeští mladíci místo tvořivé hry již spořili čas. Dvě minuty před koncem navíc fauloval Janda Kwang Ika a španělský sudí Undiano Mallenco odpískal pokutový kop. Ten sice Kwang Ik neproměnil, ale dorážkou již nedal Petrovi šanci.

Zápas tak skončil remízou 2:2 a o postupu českých fotbalistů rozhodne až závěrečné utkání skupiny. V něm nastoupí čeští fotbalisté v pátek od 23:00 SELČ v Montrealu proti Panamě.

Česko - KLDR 2:2 (0:1)
Branky: 56. Kalouda, 66. Fenin - 12. Kum Il, 89.Kwang Ik. Rozhodčí: Undiano Mallenco - Martinez, Yuste Jimenez. ŽK: Šimůnek, Kúdela - Song Chol, Chol Min.
ČR: Petr - Dohnálek (45. Střeštík), Suchý, Šimůnek, Kubáň - Gecov, Kalouda (83. Okleštěk), Kúdela, Janda - Fenin (90. Mičola), Pekhart.
KLDR: Ču Kwang-min - Pak Nam-čo, Jun Jong-il, Ri Kwang-hjok, Čon Kwang-hjok - Kim Kuk-čin (63. Pak Čo-min), Pak Song-čo, Ri Čol-mjong, Kim Kjong-il (81. Ri Hung-ryong) - Čong Čo-min, Kim Kum-il. Trenér: Čo Tong-sol.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články