Hlavní obsah

Argentinec Zárate odmítl nabídku hrát na MS za Chile

Buenos Aires

Na pozvánku do argentinské reprezentace čeká bývalý útočník Interu Milán a Lazia Řím Mauro Zárate stále marně, nabídku hrát na světovém šampionátu v Brazílii za Chile ale odmítl. Šestadvacetiletý fotbalista má chilského otce, takže by mohl změnit občanství. Návrh argentinského trenéra chilských fotbalistů Jorgeho Sampaoliho však nepřijal.

Článek

Záratemu se momentálně daří v dresu Vélezu Sarsfield a je nejlepším střelcem argentinské ligy. Doufá, že si vyslouží nominaci od Alejandra Sabelly a zahraje si s Lionelem Messim a také Sergiem Agüerem, s kterým vybojoval pro Argentinu v roce 2007 titul na mistrovství světa fotbalistů do 20 let. Ve finále s českým výběrem dal tehdy v 86. minutě vítězný gól.

"Bylo to obtížné rozhodnutí odmítnout Chile, ale nemohl jsem zničit svůj sen, že budu hrát za Argentinu," uvedl Zárate. V roce 2009 ho během působení v Laziu oslovila také Itálie, odkud pochází jeho matka, ale rovněž odmítl. Do Vélezu se vrátil v loňském roce a hned s ním získal argentinský Superpohár.

Reklama

Související témata: