Hlavní obsah

Argentina - Slovinsko 2:0Argentina vzadu opět s nulou, v generálce na MS se trefil i Messi

La Plata
Aktualizováno

Fotbalisté Argentiny zvládli generálku na světový šampionát v Brazílii, když v sobotním utkání v La Platě porazili Slovinsko 2:0. Do střelecké listiny se zapsali záložník Ricky Álvarez a po změně stran i střídající útočník Lionel Messi. Reprezentace Albiceleste ještě letos nedostala gól, celkově neinkasovala už v pěti soutěžních duelech v řadě. Z výhry v generálce na šampionát se radují i Belgičané a Španělé.

Foto: Martin Acosta, Reuters

Fotbalisté Argentiny Lionel Messi (vlevo), Ángel Di María (uprostřed) a Sergio Agüero se radují z výhry v přípravě nad Slovinskem.

Článek
Fotogalerie

Argentinský trenér Alejandro Sabella udělal po poslední přípravě s Trinidadem a Tobagem podle očekávání řadu změn v sestavě, přesto domácí určovali tempo zápasu a Slovince příliš do šancí nepouštěli.

Jako první se prosadil ve 12. minutě po individuální akci Ricky Álvarez. Záložník Interu Milán dostal dost prostoru a trefil se přízemní střelou přesně k tyči. Patnáct minut před koncem pojistil argentinské vítězství i střídající Lionel Messi, který zužitkoval pěknou akci Ángela di Maríi se Sergiem Agüerem. Stínem zápasu je zranění záložníka Lucase Biglii, který si v jednom ze soubojů poranil koleno.

Vyhráli i Belgičani a Španělé

Těsnou výhru si připsali také Belgičané. Jejich duel proti Tunisku sice v Bruselu na půl hodiny přerušilo nepříznivé počasí, když místy padaly i kroupy, ale domácí nakonec utkání zvládli. Jediný gól zápasu vstřelil minutu před koncem ofenzivní záložník Neapole Dries Mertens.

Obhájci světového zlata Španělé měli zápas proti Salvadoru na neutrální americké půdě dobře rozehraný, jenže už ve 4. minutě neproměnil pokutový kop Fábregas a favorit se potom dlouho trápil v koncovce. Svěřence kouče Del Bosqueho nakonec spasily dva góly útočníka Davida Villy, který v druhém poločase nahradil právě Fábregase.

Rozmarné léto přerušilo zhruba na 45 minut zápas Anglie s Hondurasem hraný v Miami. Utkání skončilo plichtou 0:0, a to navzdory početní výhodě, kterou Angličané měli od 65. minuty.

„Podle šancí jsme byli lepší, ale jinak jsme trochu zklamaní. Rozhodčí byl bídný, oni dělali hloupé fauly. Některé byly na přátelský zápas otřesné. Naštěstí se to obešlo bez zranění. Navíc byl zápas přerušený, chyběl tomu rytmus," stěžoval si po zápase anglický kapitán Steven Gerrard.

Přípravná fotbalová utkání účastníků MS:
Yaoundé: Kamerun - Moldavsko 1:0 (1:0)
Branka: 30. Salli.
La Plata: Argentina - Slovinsko 2:0 (1:0)
Branky: 12. Álvarez, 75. Messi.
Brusel: Belgie - Tunisko 1:0 (0:0)
Branka: 89. Mertens.
Landover (USA): Španělsko - Salvador 2:0 (0:0)
Branky: 61. a 88. Villa.
Miami: Anglie - Honduras 0:0
ČK: 65. Beckeles (Hond.).
Jacksonville: USA - Nigérie 2:1 (1:0)
Branky: 32. a 68. Altidore - 86. Moses z pen.

Reklama

Související témata: