Hlavní obsah

Velké země dostávají preferenční pomoc. Proto se kouč Alžírska víc bojí rozhodčích než Belgie

Sao Paulo

Sudí jsou po prvních dnech fotbalového šampionátu na tapetě. Také trenér alžírské reprezentace Vahid Halilhodžič se připojil k mohutné kritice na adresu rozhodčích na jubilejním dvacátém mistrovství světa v Brazílii.

Foto: Ivan Alvarado, Reuters

Japonský rozhodčí Jujči Nišimura uděluje žlutou kartu chorvatskému obránci Dejanu Lovrenovi (čtvrtý zleva).

Článek

Trenér z Bosny, který si jméno udělal zejména ve Francii, reagoval na penaltu v úvodním zápase Brazílie - Chorvatsko, či neuznané góly Mexika v duelu s Kamerunem. „Je to ostuda. To, co se stalo v souboji Chorvatska s Brazílií, je skandál," cituje agentura DPA slova Vahida Halilhodžiče.

„Pouštní lišky" začnou turnaj ve svojí skupině H duelem proti Belgičanům a trenér Alžírska dokonce tvrdí: „Více se bojím rozhodčích, jak Belgičanů."

Mezinárodní fotbalová federace (FIFA) se postavila za japonského rozhodčího Juičiho Nišimuru, když uvedla, že šlo o jasný kontakt. Ani to však nezastavilo lavinu rozhořčení a zhnusení ve světě.

„Velké země vždy obdrží takovou preferenční pomoc. Brazílie, Anglie, Německo. Vím, že Alžírsko je malá země. Ale žádám, aby nás posuzovali stejně, jako ty velké země," vyhlásil jaksi preventivně Halilhodžič, jehož tým se na šampionátu ještě utká s Ruskem a Korejskou republikou.

Reklama

Související témata: