Hlavní obsah

Jsem připraven, hlásí Suárez. Uruguay už vyrukuje proti Anglii i se svým útočným esem

Sete Lagoas

Už se svojí nejzářivější hvězdou, útočníkem Luisem Suárezem, nastoupí fotbalisté Uruguaye ve svém druhém utkání na mistrovství světa ve čtvrtek v Sao Paulu proti Anglii. Kanonýr Liverpoolu se po operaci kolena, které se podrobil 22. května, již cítí zcela zdráv a je připraven nastoupit.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Luis Suárez (vpravo) se spoluhráči z reprezentace na tréninku mužstva ve Fortaleze.

Článek

"Nevynechal jsem ani jediný den rehabilitace a už jsem stoprocentně připravený," řekl Suárez uruguayským novinářům. "Věděli jsme, že bude těžké, abych stihl první zápas, ale už jsem naplno trénoval s týmem a cítil se dobře. Udělám vše pro to, abych mohl hrát."

Do zápasu s Kostarikou, ve kterém si Uruguay prohrou 1:3 výrazně zkomplikovala šance na postup, Suárez ještě nezasáhl. Utkání s Anglií, kde působí, si však nehodlá nechat ujít. "Anglický tým dobře znám, buď jsou to moji spoluhráči, nebo soupeři. Mají určité slabiny, jichž můžeme využít," prohlásil s 31 góly nejlepší střelec uplynulé sezóny anglické Premier League.

Z Liverpoolu byli do anglického týmu povoláni obránce Glen Johnson, záložníci Steven Gerrard, Raheem Sterling, Jordan Henderson a útočník Daniel Sturridge.

Reklama

Související témata: