Hlavní obsah

César plakal jako před čtyřmi lety. Nyní ale štěstím, zářil brazilský hrdina

Belo Horizonte/Praha

Před čtyřmi lety byl v Brazílii za psance. Čtvrtfinále MS v Jihoafrické republice proti Nizozemsku i kvůli jeho velké chybě Kanárci prohráli 1:2 a jeli domů. Brankář Júlio César byl po tehdejším utkání hromádka neštěstí, neudržel slzy. Po sobotním osmifinále Chile měl vlhké oči znovu. Tentokrát však byly zalité štěstím.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Brazilský brankář Júlio César svůj tým v penaltovém rozstřelu podržel.

Článek
Fotogalerie

Stal se totiž hrdinou penaltovém rozstřelu, lapil Chilanům dvě penalty. Pro Brazilce je César nyní králem. „Tentokrát jsou to slzy štěstí. Jen Bůh a moje rodina ví, čím jsem si během posledních čtyř let prošel. Jsem neskutečně šťastný," řekl dojatý César pár minut poté, co vystihl pokusy Chilanů Pinnila a Sáncheze. "Chci poděkovat spoluhráčům a fanouškům, kteří byli fantastičtí?" dodal brankář Toronta.

Celá Brazílie si díky Césarovi mohla oddechnout, pád v osmifinále by byl nejen pro fanoušky obrovským zklamáním. Teď však můžou Kanárci myslet dál na zlato. „Chybí nám ještě tři zápasy. Doufám, že dám brzy další radostný rozhovor," podotkl César, podle kterého bylo Chile obrovsky silným protivníkem. „Mají výborný tým. I když jsme věděli, co od nich očekávat, připravovali jsme se na ně, bylo těžké se proti nim prosadit," uvedl César.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články