Hlavní obsah

Uruguayec Forlán ještě nehodlá ukončit reprezentační kariéru. I kvůli trestu pro Suáreze

Rio de Janeiro

Nejlepší hráč minulého mistrovství světa ve fotbale Uruguayec Diego Forlán zatím nemá v plánu ukončit reprezentační kariéru. Letošní šampionát sice pětatřicetiletému útočníkovi vůbec nevyšel, ale i tak by rád pokračoval v národním týmu, přestože nebude tolik hrát.

Foto: Sport.cz

Uruguayský kanonýr Diego Forlán

Článek

„Já prostě jen chci dál hrát fotbal. Miluji být s týmem na hřišti. Je to víc, než jsem si kdy uměl představit. Vím, že mojí kariéře odbíjí čas a že je třeba generační výměna, ale toužím být nadále u toho a pomáhat," prohlásil bývalý hráč Manchesteru United, Villarrealu, Atléca Madrid či Interu Milán, který v současnosti hraje v Japonsku za Cerezo Ósaka.

Zatímco před čtyřmi roky byl Forlán hlavní hvězdou týmu a pěti góly pomohl Uruguayi ke konečnému čtvrtému místu, tentokrát byl jen vlastním stínem. Nastoupil dvakrát a to proti Kostarice a v osmifinále s Kolumbií, když pokaždé nahrazoval hvězdu týmu Luise Suáreze.

A právě Suárezova absence v příštích osmi reprezentačních zápasech kvůli trestu za kousnutí Itala Giorgia Chielliniho může být jedním z důvodů, proč chce Forlán týmu nadále pomáhat. Kromě Edinsona Cavaniho totiž už Uruguay nemá jiného útočníka hvězdného formátu. Abel Hernández a Christian Stuani sice hrají v předních evropských ligách, ale svými jmény nebudí takový respekt jako Forlán.

Ten byl v minulosti dvakrát nejlepším střelcem evropských soutěží. Za Uruguay nastoupil ke 112 zápasům a vstřelil v nich 36 branek, což ho řadí na druhé místo historické tabulky právě za Suáreze.

Reklama

Související témata: