Hlavní obsah

Korejci přišli před rozhodujícím zápasem o kapitána Ki Song-junga

Moskva

Korejští fotbalisté budou ve svém závěrečném duelu na mistrovství světa proti Německu postrádat zraněného kapitána Ki Song-junga. Asijský tým své první dva zápasy v Rusku prohrál, ale stále má teoretickou naději na osmifinále, pokud porazí mistry světa a Mexiko v druhém středečním utkání zdolá Švédsko.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Korejští fotbalisté po porážce se Švédskem. Před duelem s Německem přišli o kapitána.

Článek

Teoretické šance Korejců ale ještě více poklesly, když se ukázalo, že v Kazani proti Němcům více než stonásobný reprezentant Ki Song-jung nenastoupí. Záložník Swansea si v sobotním utkání proti Mexiku (1:2) poranil lýtkový sval a čeká ho minimálně dvoutýdenní léčba.

Korejci zároveň hodlají podat stížnost na FIFA kvůli událostem předcházejícím druhému mexickému gólu. Rozhodčí Milorad Mažič neposoudil jako faul tvrdý zákrok Héctora Herrery právě na Ki Song-junga a z rychlého brejku vstřelil Javier Hernández branku na 2:0.

Představitelé korejského svazu jsou přesvědčeni, že se jednalo o "stoprocentní faul", a diví se, proč nebylo využito video. "Je nulová šance, že verdikt bude změněn. Jen chceme vyjádřit svou lítost a zajistit, aby se něco podobného v našem příštím zápasu neopakovalo," uvedl svaz.

Reklama