Hlavní obsah

Korea - Německo 2:0Loučení s ostudou! Obhájci zlata Němci prohráli s Koreou a na MS vypadli ve skupině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
91. Jong-Kwon 1 : 0
96. Son Hung-min 2 : 0
Záznam online reportáže

Obhájci zlatých medailí Němci vypadli na fotbalovém mistrovství světa už v základní skupině. V Kazani senzačně prohráli s Jižní Koreou 0:2 a skončili ve skupině F na posledním místě o skóre za dnešním soupeřem.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Němečtí fotbalisté Mario Gomez a Mats Hummels možná nevěří, že porážkou s Koreou pro obhájce prvenství šampionát skončil.

Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Němečtí fotbalisté okamžitě po zápase s Koreou zamířili na letiště

Svěřenci Joachima Löwa, kteří na úvod turnaje v Rusku podlehli Mexiku 0:1 a poté vydřeli výhru nad Švédskem 2:1, jsou třetím obhájcem titulu v řadě, který ztroskotal na MS už v základní skupině. Před čtyřmi lety to byli Španělé, v roce 2010 Italové.

O triumfu korejského týmu rozhodl v první minutě nastaveného času Kim Jong-kwon, o tři minuty později přidal pojistku Son Hung-min.

Trenér Löw udělal v německé sestavě pět změn od minulého utkání se Švédy. Poprvé na turnaji nastoupili Süle s Goretzkou, do úvodní jedenáctky se vrátili Hummels a Özil, naopak Müller začal mezi náhradníky.

Němci se rozjížděli hodně pomalu a v 19. minutě málem inkasovali jako první. Čong U-jong z přímého kopu překvapil gólmana Neuera, kterému vypadl míč, ale pak ho ještě stačit vyrazit na roh před dobíhajícím Son Hung-minem. Útočník Tottenhamu o chvíli později z další slibné pozice minul.

Obhájci titulu častěji drželi míč, ale v ofenzivě působili těžkopádně a nedařilo se jim překonávat korejský obranný blok. Do první příležitosti se až ve 39. minutě dostal po rohu Hummels, který zblízka nedokázal míč protlačit do branky.

Němci do druhého poločasu vstoupili mnohem aktivněji. Nejprve Goretzkovu hlavičku reflexivně vyrazil Čche Hjon-u, jehož branku pak Werner z voleje přestřelil.

Vzhledem k tomu, že Švédsko v souběžně hraném duelu vedlo nad Mexikem, potřebovalo Německo k postupu zvítězit. Favorité se však trápili, působili nervózně a nechávali Korejcům hodně prostoru.

Hrdina zápasu se Švédskem Kroos z dálky pálil nad branku, hlavičku střídajícího Gómeze chytil Čche Hjon-u. Korejci se často dostávali do brejků a po jednom z nich Son Hung-min střílel o kousek vedle.

Němci se ani v závěru nedostali do souvislejšího tlaku. V 87. minutě byl nejblíže gólu Hummels, který z malého vápna hlavičkoval mimo. Sen Němců se definitivně rozplynul v nastavení. Kroos při rohu tečoval míč k volnému Kim Jong-kwonovi a ten poprvé překonal Neuera. Rozhodčí nejprve gól neuznal pro ofsajd, ale verdikt změnil po zhlédnutí videa.

Při závěrečném vabanku úřadující šampioni inkasovali podruhé. Brankář Neuer na útočné polovině ztratil míč, na dlouhý nákop si naběhl Son Hung-min a v šesté minutě nastavení dokonal zmar favorita. Korejci na světových šampionátech stylově ukončili osmizápasové čekání na vítězství.

Mistrovství světa ve fotbale v Rusku - skupina F:
Jižní Korea - Německo 2:0 (0:0)
Branky: 90.+1 Kim Jong-kwon, 90.+6 Son Hung-min. Rozhodčí: Geiger (USA) - Fletcher (Kan.), Anderson (USA) - Makkelie (video, Niz.). ŽK: Čong U-jong, I Če-song, Mun Son-min, Son Hung-min (všichni Korea). Diváci: 41.835
Korea: Čche Hjon-u - I Jong, Jun Jong-sun, Kim Jong-kwon, Hong-čchol - I Če-song, Čong U-jong, Čang Hjon-su, Mun Son-min (69. Ču Se-čong) - Ku Ča-čchol (56. Hwang Hi-čchan, 79. Ko Jo-han), Son Hung-min. Trenér: Šin Te-jong.
Německo: Neuer - Kimmich, Hummels, Süle, Hector (78. Brandt) - Khedira (58. Gómez), Kroos - Goretzka (63. Müller), Özil, Reus - Werner. Trenér: Löw.

Reklama

Související témata: