Hlavní obsah

Belgie předvedla neskutečný obrat! Postup Brazilců režíroval Neymar

Rostov/Samara
Aktualizováno

Tomu se říká obrat! Fotbalisté Belgie byli krůček od vyřazení, osmifinálový duel na MS v Rusku proti Japonsku však otočili a až gólem z poslední akce Nacer Chadli v 94. minutě rozhodl o jejich výhře 3:2. Ve čtvrtfinále se výběr Roberta Martíneze utká s Brazílií. Vítězství Jihoameričanů nad Mexikem 2:0 režíroval Neymar, který první branku vstřelil a na druhou nahrál.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Belgická radost propukla naplno poté, co Marouane Fellaini srovnal.

Článek
Fotogalerie

Kanárci potvrdili, že se jim proti Mexičanům na MS daří. V pátém vzájemném duelu počtvrté vyhráli a slaví postup do čtvrtfinále, ve kterém narazí na vítěze duelu Japonsko - Belgie. Naopak Mexiko prodloužilo svou smolnou sérii a vypadlo v osmifinále na sedmém světovém šampionátu v řadě.

Jihoameričanům dlouho trvalo, než se naplno rozjeli, a proto v úvodu měli navrch Mexičané. Nicméně z tlaku nedokázali nic využít, a tak se osmělila největší hvězda Brazilců Neymar. Nejprve jeho střelu vyrazil brankář Ochoa, a poté vedle skončil i jeho přímý kop.

Gólu se Neymar dočkal až na třetí pokus, když ve skluzu usměrnil Willianův centr. Pojistku pak přidal minutu před koncem střídající Firmino, který dorazil Neymarovu střelu.

Belgický obrat dokonán v nastaveném čase

Japonsko v prvním poločase čelilo velkému belgickému tlaku, ale v největších šancích selhali Lukaku a Kompany. A naopak chvilku před pauzou mohlo udeřit Japonsko. Courtoisovi nadělala problémy přízemní střela Osaka, který ale stál v ofsajdu.

Góly padaly po změně stran. Genki Haraguči zakončil ve 48. minutě křížnou střelou rychlý brejk a Japonsko zničehonic vedlo. Hned vzápětí mohl srovnat Hazard, ale trefil jen tyč, a tak přišla druhá rána. Technickou střelou se přibližně z 22 metrů prosadil Takaši Inui.

Asiaté rázem ožili a Belgičané ztratili dominantní pozici na hřišti. Nicméně dvoubrankovou ztrátu dokázali smazat. A pokaždé ze vzduchu. Nejprve Jan Vertonghen přeloboval gólmana a poté střídající Marouane Fellaini z malého vápna srovnal.

Dechberoucí obrat dokonal v nastavení Nacer Chadli. Střídající žolík zakončil rychlý brejk střelou do odkryté brány po rohovém kopu Japonců v 94. minutě.

Fotbalové MS v Rusku - osmifinále:
Brazílie - Mexiko 2:0
Branky: 51. Neymar, 89. Firmino
Belgie - Japonsko 3:2
Branky: 70. Vertonghen, 74. Fellaini, 90.+4 Chadli - 48. Haraguči, 53. Inui

Reklama

Související témata: