Hlavní obsah

SESTAVA MS: Jedenáctka pod taktovkou šampiónů. Svět už zná superstar

Praha

Zlatý déšť nad Lužnikami ustal, sláva čerstvých šampiónů ovšem zůstane navždy. Hned čtyři zástupci Francie figurují v ideální sestavě fotbalového mistrovství světa v Rusku podle Sport.cz. Po dvou zástupcích pak mají zbývající země nejúspěšnější čtyřky Chorvatsko, Belgie a Anglie, dostalo se i na jednoho vyslance Kolumbie.

Foto: Sport.cz s použitím FIFA

Sestava fotbalového MS podle Sport.cz

Článek

Ať žijí noví mistři. Hned čtyřlístek reprezentantů má v ideální sestavě Francie. Defenzivu tvrdí Umtiti, který navíc rozhodl semifinále s Belgií. Zálohu jistí Kanté, jedinečný expert na černou práci. K ozdobám ofenzivy se řadí Griezmann, jehož třída vynikla ve vyřazovací části turnaje. A samozřejmě mladý expres Mbappé, který v roli teenagera připomněl počiny legendárního Pelého...

Zlatý míč pro nejlepšího hráče šampionátu patří Chorvatu Modričovi, v důležitých bitvách vynikl i jeho parťák Perišič. Nejlepším brankářem byl vyhlášen Belgičan Courtois, jehož krajan Eden Hazard dovedl Rudé ďábly k historicky první medaili. Naopak Angličané na ni již 52 let dál marně čekají, přestože Kane se stal králem střelců a Trippier se zařadil mezi nečekané hvězdy turnaje.

Nejdříve z vyvolených vypadl Kolumbijec, třemi důležitými góly se však stoper Mina pasoval na jedno z největších překvapení šampionátu.

Sestava fotbalového MS podle Sport.cz:
Courtois (Belgie) - Trippier (Anglie), Mina (Kolumbie), Umtiti (Francie) - Perišič (Chorvatsko), Kanté (Francie), Modrič (Chorvatsko), E. Hazard (Belgie) - Mbappé (Francie), Kane (Anglie), Griezmann (Francie).

Reklama