Hlavní obsah

Mazaný Putin či Modrič smutným králem. Vyšla kniha o MS ve fotbale

Praha

Jen Lenin před Lužnikami netleskal, Malé EURO místo světového šampionátu, Modrič smutným králem či Mazaný tenhle Putin. Názvy některých z kapitol lákají čtenáře ke zjištění dalších podrobností. Nakladatelství Olympia vydalo knihu Russia 2018, XXI. mistrovství světa ve fotbale, jejímž autorem je Zdeněk Pavlis, redaktor Sport.cz a Práva.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Francouzští fotbalisté na vrcholu blaha! Pohár třímá v rukou gólman Hugo Lloris.

Článek
Fotogalerie

Francouzi oslavili svůj druhý titul, Chorvati historické stříbro a Belgičané vůbec první medaili z MS. Příběhy hrdinů šampionátu však dál žijí svým životem.

Fotbaloví nadšenci dostávají do rukou tradiční publikaci nakladatelství Olympia zachycující mistrovství světa. Představuje všechny kvalifikační zápasy a samozřejmě i průběh celého šampionátu od základních skupin až po finále.

Samostatné kapitoly jsou jako obvykle věnovány účasti českého mužstva v průběhu neúspěšné kvalifikace. Jak titulek praví, Do Ruska se český tým nedostal, Pelta přesto Jarolíma nezastřelil...

Kniha obsahuje i historické statistiky zápasů i hráčů a samozřejmě kompletní výsledkový servis celého mistrovství světa. Vedle zasvěcených reportáží předního fotbalového novináře Zdeňka Pavlise je doplněna tradičně i bohatou fotodokumentací.

Fanoušci se dočtou, jaký poplach způsobil pták, koho zachránilo video, jaký vzkaz Ronaldo posílal Messimu, proč selhali němečtí šampióni nebo co šampionát ještě nikdy nezažil.

Vždyť turnaj přece nabídl příběhy plné rekordů i zmaru.

Reklama