Hlavní obsah

S rolí favorita bych neměl problém, směje se Jarolím. Sklenku vína si možná na noc dá

Praha

Nerovný souboj. Český tým se v kvalifikaci o postup na světový šampionát v Rusku chytá posledního stébla naděje. A teď má bodovat v přímé konfrontaci s mistry světa, kteří ještě ve skupině C neztratili ani bod! „Jakýkoliv bodový zisk by mě nadchnul. Bez ohledu jaký,“ říká na rovinu Karel Jarolím, trenér fotbalové reprezentace. Zápas Česká republika - Německo se hraje v pátek od 20:45 v pražském Edenu. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Spoprt.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karel Jarolím během tréninku před utkáním kvalifikace MS 2018 v Eden Areně v Praze.

Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fotbalisté Německa, trénink v Edenu před zápasem s ČR

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karel Jarolím před Němci

Favorit si absolutně nedělá vrásky. Jak jinak si vysvětlit slova stopera Matse Hummelse, že českou zbraní je Patrik Schick. Italský legionář přitom vůbec není v nominaci...!

„Asi nás neberou moc vážně. Jejich hráči se námi moc nezabývají. Trenér Löw by ale něco takového asi neřekl," reaguje kouč Karel Jarolím.

Němci nic nepodcení, ví kouč

Nedělá si velké iluze, že by Němci mohli na svou přezíravost v Edenu doplatit. „Nemyslím si. Podle mě je pro nás mnohem horší Löwův výrok, že po tomto srazu chtějí mít jisté první místo. Němci nepodcení vůbec nic," uvědomuje si kouč národního týmu.

Čechům ale vždycky více vyhovovala role outsidera, který nemusí tvořit hru. „Já bych byl radši v roli favorita, problém bych s ní neměl," směje se Jarolím. „Ale tak to bohužel není. Každý z hráčů musí proti Německu odvést aspoň 110 procent. Základem je týmový výkon, ale musí tam být i od každého hráče něco navíc," přeje si.

Jeden z fanoušků mu doporučuje, aby si před bitvou s mistry světa dal na spaní sklenku vína.

„Žádný rituál nemám. Také záleží, o jaký jde zápas. Je pravda, že sklenička by neuškodila, ale ne aby pak byl člověk malátný. Je třeba mít čistou hlavu," usmívá se Jarolím před nerovným duelem.

Reklama

Související témata: