Hlavní obsah

Nesmíme jít na Angličany pokakaní, burcuje slovenský talent po cenné výhře

Trnava

Fotbalista Milan Škriniar zastoupil absentující kolegy a v roli vůdce obrany pomohl Slovensku k důležité výhře 1:0 nad Slovinci. Slovenský výběr se tak v kvalifikační skupině F nachází na druhé příčce jen s dvoubodovým odstupem na vedoucí Anglii. Právě s Albionem se Škriniar a spol. utkají v rámci bojů o účast na mistrovství světa v pondělí. "Určitě tam nesmíme být pokakaní, ale jít do toho jako do jakéhokoliv jiného kvalifikačního zápasu. Věřím, že Angličany potrápíme a nebudou to mít jednoduché,“ cituje 22letýho stopera server Športky.sk.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Slovinec Tim Matavž (vlevo) pod dohledem Milana Škriniara.

Článek

Bylo to náročné dobývání těsné obrany hostů. Slováci měli v Trnavě zřetelnou herní převahu, ale jejich snahu hatil skvělý slovinský gólman Jan Oblak. O výhře domácích 1:0 rozhodla až akce z 81. minuty, kdy nejprve Marek Hamšík trefil břevno a následnou přetlačovanou u brankové čáry vyhrál Adam Nemec.

Slováci pak jednobrankové vedení uhájili až do konce. „Teď jsme Slovincům odskočili o čtyři body, bude se nám lépe dýchat," těší stopera Škriniara.

„Chvilku si užijeme toto vítězství a od soboty už bude naše koncentrace směřovat na zápas v Anglii," upozorňuje však nadějný obránce. Přestože Slovensku výrazně pomohl k udržení nuly v kolonce obdržených branek, větší zásluhy za výhru nad Slovinci odmítá.

„Nemyslím si, že nula inkasovaných gólů je pouze vizitkou obrany. Důležitý byl výkon všech hráčů. Po ztrátě míče jsme presovali, bojovali, to byl základ úspěchu," uvedl stoper Interu Milán, jehož dres oblékl v létě po přestupu ze Sampdorie Janov.

Reklama

Související témata: