Hlavní obsah

Brazílie - Chorvatsko 2:0Uzdravený Neymar pomohl Brazílii gólem k výhře nad Chorvatskem

Liverpool
Aktualizováno

Nejdražší fotbalista světa Neymar se vrátil na hřiště po tříměsíčním zranění nohy a hned výstavním gólem pomohl Brazílii k vítězství 2:0 nad Chorvatskem v nedělním přípravném utkání v Liverpoolu.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Brazilec Neymar otevírá skóre v přípravném utkání s Chorvatskem.

Článek

Neymar si na konci února vymkl kotník a zlomil nártní kůstku a začátkem března v Brazílii podstoupil operaci. Hvězdný útočník Paris St. Germain dnes naskočil do druhého poločasu, v 69. minutě si v šestnáctce pohrál s chorvatskými obránci a napálil míč přesně do horního růžku. Neymar při oslavě 54. branky v národním týmu běžel obejmout lékaře brazilské reprezentace.

"Když jsem viděl míč v síti, myslel jsem jenom na ty, kteří mi pomohli - doktora Lasmara, rodinu a přátele," řekl Neymar novinářům. "Jsem tak šťastný, že zase mohu hrát fotbal. Byly to velmi tvrdé tři měsíce a hodně jsem trpěl," doplnil šestadvacetiletý bývalý hráč Barcelony.

Brazilci ve třetí minutě nastavení náskok pojistili druhým gólem. Na "svém" stadiónu Anfield se obloučkem prosadil střídající útočník Liverpoolu Roberto Firmino.

Podle brazilského trenéra trenéra Titeho ještě Neymar potřebuje čas. "Je to jen člověk, ale takovým návratem překonal i moje očekávání. Bude mít ve hře stejně jako v tréninku výkyvy až do třetího nebo čtvrtého zápasu. Pak se vrátí ke svému standardu," konstatoval Tite.

Pětinásobní světoví šampióni sehrají závěrečnou přípravu před MS za týden proti Rakousku. Turnaj v Rusku "Kanárci" odstartují 17. června proti Švýcarsku a v základní skupině ještě narazí na Kostariku a Srbsko.

Ukrajina v generálce na Ligu národů porazila Albánii

Fotbalisté Ukrajiny v přípravném utkání porazili Albánii vysoko 4:1. Svěřencům Andreje Ševčenka se tak povedla generálka na podzimní Ligu národů, kterou zahájí 6. září v České republice.

V prvním poločase zářil především záložník Dortmundu Andrij Jarmolenko, jenž během čtvrthodiny vstřelil dva góly a ten úvodní připravil spoluhráči Evgenu Konopljankovi. V 89. minutě snížil Emanuele Ndoj, ale vzápětí uzavřel skóre svým druhým zásahem Konopljanka po další Jarmolenkově asistenci.

Celý zápas za Ukrajinu odehrál krajní obránce Eduard Sobol z pražské Slavie. Východoevropský tým prodloužil sérii bez porážky na pět duelů.

Španělsko v souboji účastníků mistrovství světa doma remizovalo se Švýcarskem 1:1. Ve Villarrealu otevřel skóre v 29. minutě Álvaro Odriozola povedeným volejem. Mladý bek si připsal premiérovou trefou při třetím startu za národní tým. Po hodině hry vyrovnal z dorážky další krajní obránce Ricardo Rodríguez. Španělé neprohráli v 19. zápase po sobě.

Přípravná fotbalová utkání před MS
Reykjavík: Island - Norsko 2:3 (1:1)
Branky: 30. Finnbogason z pen., 70. G. Sigurdsson - 15. Johnsen, 80. King, 85. Sörloth.
Mexiko: Mexiko - Skotsko 1:0 (1:0)
Branka: 13. G. dos Santos.
Liverpool: Brazílie - Chorvatsko 2:0 (0:0)
Branky: 69. Neymar, 90.+3 Firmino.
San José: Kostarika - Severní Irsko 3:0 (1:0)
Branky: 30. Venegas, 46. Campbell, 60. Calvo.
St. Gallen: Saúdská Arábie - Peru 0:3 (0:2)
Branky: 41. a 64. Guerrero, 20. Carrillo.
Villarreal: Španělsko - Švýcarsko 1:1 (1:0)
Branky: 29. Odriozola - 62. Rodríguez.
Přípravné fotbalové utkání
Évian (Francie): Albánie - Ukrajina 1:4 (0:3)
Branky: 89. Ndoj - 31. a 90. Konopljanka, 35. a 45.+1 Jarmolenko.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články