Hlavní obsah

Rusové strach ze Salaha nemají. Ramos nám ukázal, jak ho zastavit, vtipkuje drsně bek

Moskva/Praha

Strach z egyptského kanonýra Mohameda Salaha? Žádné téma pro fotbalisty Ruska, kteří nastoupí proti africkému týmu v základní skupině. Bombarďák Liverpoolu obránce sborné ze snu před MS rozhodně nebudí. „Jak ho zastavíme? Můžeme udělat třeba to, co Sergio Ramos,“ nabízí recept ruský obránce Ilja Kutěpov. Že byl poté útočník zraněný, Rus neřešil.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Na tyhle chvíle egyptský kanonýr Mohamed Salah nerad vzpomíná. Liverpoolský útočník nedohrál kvůli zranění finále Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Salah po přestupu do Liverpoolu zářil a proměnil se v jednu z největších světových hvězd. Když jej ale nedávno ve finále Ligy mistrů zastavil faulem obránce Realu Ramos, zápas pro něj předčasně skončil a obletovaný střelec se topil v slzách. A začal závod s časem, nikdo netušil, zda se dá dohromady pro blížící se mistrovství světa v Rusku. Liverpoolský snajpr se připravuje s týmem, ale zda a kdy bude hrát, to je stále tajemstvím.

Tenhle rébus jistě motá hlavy trenérům, jejichž národní týmy se Egyptu na šampionátu postaví. Protože mít Salaha na hřišti, nebo jen na lavičce, to je pořádný rozdíl. Třeba ruský obránce Ilja Kutěpov nic podobného neřeší. „Jeden způsob, jak Salaha zastavit, nám ukázal ve finále Ligy mistrů Sergio Ramos,“ poznamenal s jistou dávkou ironie fotbalista.

V tu chvíli prý nemyslel na to, že zraněná egyptská hvězda může přijít o mistrovství světa, což by dávalo Rusům větší šance na úspěch ve vzájemném duelu v základní skupině šampionátu. „Přeji mu, aby se dal zdravotně dohromady. Budu rád, když na mistrovství světa bude hrát. Vždycky vám pomůže, když si můžete zahrát proti takovému géniovi,“ dodal Kutěpov.

Reklama

Související témata: