Hlavní obsah

Panika ve španělské reprezentaci! Těsně před MS svaz vyhodil kouče

Krasnodar/ Praha
Aktualizováno

V táboře španělské fotbalové reprezentace je těsně před startem MS pořádně napjatá atmosféra. Novopečený trenér Realu Madrid Julen Lopetegui byl den před startem šampionátu od národního týmu odvolán. Nahradí ho sportovní ředitel svazu Fernando Hierro.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Kouč Španělska a teď i Realu Julen Lopetegui při přátelském utkání národního týmu s Tuniskem.

Článek

Lopetegui se na konci května upsal reprezentaci do roku 2020, jenže po nenadálém konci Zinédina Zidana na lavičce Realu Madrid sáhl Bílý balet právě po kouči národního týmu. Ten se měl ujmout své role na Santiago Bernabéu až po mistrovství světa v Rusku.

Jenže vedení španělského svazu nastalá situace pořádně rozzlobila. Svazový šéf Luis Rubiales má za to, že oznámení o Lopeteguiho novém angažmá by mohlo mít na tým v Rusku špatný vliv.

Španělská výprava narychlo ve středu svolala v Krasnodaru tiskovou konferenci, na níž rozhodnutí o Lopeteguiho odvolání oznámila.

„Byli jsme nuceni se s koučem národního týmu rozloučit. Přejeme mu hodně štěstí. Španělská reprezentace je týmem pro všechny Španěly. Dozvěděli jsme se jen s pětiminutovým předstihem, že se upsal v Madridu," informoval Rubiales.

Začátek tiskové konference se oproti původně plánovanému času opozdil o hodinu, protože ještě ve středu ráno skupina hráčů vedená obráncem Realu Sergiem Ramosem lobbovala u svazového vedení za to, aby Lopetegui ve funkci během šampionátu zůstal. Jejich snaha ale neuspěla.

Lopetegui vedl španělskou reprezentaci od Eura 2016 a ve 20 zápasech ani jednou nezažil porážku. Před třemi týdny pak prodloužil smlouvu u reprezentace na další dva roky. Jenže po podpisu kontraktu s Realem musí u reprezentace končit už před šampionátem v Rusku.

Reklama

Související témata: