Hlavní obsah

Rusko - Saúdská Arábie 5:0Ruský koncert na úvod. Saúdská Arábie vyfasovala debakl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Gazinskij 1 : 0
43. Čeryšev 2 : 0
71. Dzjuba 3 : 0
90. Čeryšev 4 : 0
90. Golovin 5 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Ruská reprezentace má za sebou vstup snů do mistrovství světa. Domácí fotbalisté vyhráli v zahajovacím utkání šampionátu ve skupině A nad Saúdskou Arábií vysoko 5:0. Dvěma zásahy se v dresu vítězů blýskl Denis Čeryšev.

Foto: Carl Recine, Reuters

Ruská radost v utkání mistrovství světa proti Saúdské Arábii. První gól domácího týmu vstřelil Jurij Gazinskij, kterému gratulují spoluhráči.

Článek
Fotogalerie

Zahajovací duel, kdy proti sobě hrály nejníže postavené celky žebříčku FIFA v historii, začal pro domácí Rusko skvěle a už ve dvanácté minutě se prosadil hlavou Gazinskij.

Druhou gólovou radost si domácí tým užil krátce před poločasem, kdy po zaváhání dvojice obránců skóroval Čeryšev.

Saúdové za celý první poločas ani jednou nevystřelili na bránu. Jediný nebezpečný pokus zaznamenal Šahláví, jehož střelu z 21. minuty mířil těsně vedle. Vzápětí domácím zatrnulo znovu, když si při rychlém kontru poranil stehenní sval Dzagojev a zápas pro něj skončil.

Rusové komplikace nepřepustili ani po přestávce. Pár sekund po nástupu na hřiště se prosadil střídající Dzjuba a bylo to 3:0. V nastaveném čase se pak parádním zásahem šajtlí blýskl ještě Čeryšev. Gólový apetit měli domácí fotbalisté i dál a vítězství dalším krásným gólem pečetil Golovin.

Rusko ukončilo sedm zápasů a od loňského října trvající sérii bez vítězství. V dalším utkání nastoupí sborná proti Egyptu, Saúdskou Arábii čeká Uruguay.

Mistrovství světa ve fotbale - skupina A (Moskva):
Rusko - Saúdská Arábie 5:0
Branky: 43. a 90.+1 Čeryšev, 12. Gazinskij, 71. Dzjuba, 90.+5 Golovin. Rozhodčí: Pitana - Bellati, Maidana (všichni Arg.) - Irrati (video, It.). ŽK: Golovin - Džasím. Diváci: 78 011.
Rusko: Akinfejev - Fernandes, Kutěpov, Ignaševič, Žirkov - Samedov (64. Kuzjajev), Gazinskij, Dzagojev (24. Čeryšev), Zobnin, Golovin - Smolov (70. Dzjuba). Trenér: Čerčesov.
Saúdská Arábie: Majúf - Braík, Usáma Havsáví, Umar Havsáví, Šahrání - Davsárí, Utajf (64. Muválad), Faradž, Džasím, Šahrí (72. Bahabrí) - Šahláví (84. Asírí). Trenér: Pizzi.

Reklama

Související témata: