Hlavní obsah

Skandál při zahájení MS. Britská hvězda ukázala fanouškům vztyčený prostředníček

Moskva

Ruští fotbalisté odstartovali domácí mistrovství světa nečekanou kanonádou proti Saúdské Arábii 5:0 a z velké části tak rozptýlili obavy fanoušků a organizátorů o výsledky jejich týmu. Kromě úvodního duelu viděl vyprodaný stadión v moskevských Lužnikách také relativně skromný zahajovací ceremoniál, který se neobešel bez kontroverze.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Pěvecké duo Robbie Williams a Aida Garifullinová během zahajování MS.

Článek
Fotogalerie

Vzhledem k obřímu rozpočtu šampionátu působila čtvrthodinová předzápasová show střídmě a o největší pozdvižení se nakonec postarala hlavní hvězda umělecké části - britský zpěvák Robbie Williams.

Popová hvězda sklízela zejména ve své vlasti za účast na ceremoniálu před ruským prezidentem Vladimirem Putinem kritiku, ale sám bývalý člen slavných Take That a zapálený fotbalový fanoušek se bránil tím, že zpívat před startem MS je pro něj splněným snem.

Těsně před tím, než v Lužnikách dozpíval svůj hit Rock DJ, ukázal do kamery vztyčený prostředníček. Těžko říct, co svým gestem 44letý zpěvák zamýšlel, ale způsobil slušný poprask.

„Robbie Williams šokoval fanoušky, když jim ukázal vztyčený prostředníček. Drzá hvězda si dala vlastní gól," píše například britský Daily Mail. „Vyprovokoval široké pobouření a nemalé zmatení," uvádí zase seriózní Guardian.

Reklama