Hlavní obsah

Je velmi náchylný k padání, stěžuje si Piqué na Ronalda

Soči

Obránce španělské fotbalové reprezentace Gerard Piqué nepřímo obvinil Cristiana Ronalda, že Portugalsku pomohl k bodu simulováním před penaltou a přímým kopem, z nichž následně vstřelil dva ze svých tří gólů. Portugalsko tak na úvod šampionátu remizovalo se Španělskem 1:1.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Portugalec Cristiano Ronaldo po zákroku Španěla Nacha už letí vzduchem v pokutovém území během utkání MS. Sudí odpískal pokutový kop.

Článek

Ronaldo, který zaznamenal hattrick, v úvodu utkání po kontaktu s obráncem Nachem vybojoval penaltu a vedení. Následně zvýšil na 2:1, a když Španělé otočili na 3:2, Ronaldo vybojoval právě na Piquém přímý kop a sám z něj v závěru srovnal.

"Cristiano je velmi náchylný k padání a sudí mu skoro každý pád odpískali jako faul," zlobil se Piqué. "Za mě tam byl minimální kontakt," řekl k rozhodující situaci.

Po remíze na úvod skupiny B byl ale Piqué s bodem spokojený. Zvláště poté, co Španělé jen dva dny před turnajem vyměnili trenéra. "Měli jsme spoustu svých problémů a ještě jsme po dvou minutách čelili penaltě. Dvakrát jsme prohrávali, ale stejně jsme se vždy zvedli, takže můžeme být spokojení," řekl stoper Barcelony.

Reklama