Hlavní obsah

Argentina - Island 1:1Argentinský bůh selhal, Maradona trpěl v hledišti

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Agüero 1 : 0
23. Finnbogason 1 : 1
Záznam online reportáže

Moskva
Aktualizováno

Superstar mistrovství světa bude Lionel Messi? Po sobotě tohle tak úplně neplatí, byť se o hvězdě argentinské reprezentace mluví po utkání s Islandem všude. Fotbalisté Argentiny totiž vstoupili do světového šampionátu překvapivou remízou 1:1 s Islandem ve skupině D. A Messi, kapitán jihoamerického týmu, ve druhém poločase neproměnil penaltu.

Foto: Ricardo Mazalan, ČTK/AP

Argentinský fotbalista Lionel Messi kráčí zklamaně ze hřiště. Hvězda nedala penaltu a Argentina jen remizovala s Islandem. Odchod sledují rozhodčí duelu.

Článek
Fotogalerie

Argentinci v úvodu hrozili hlavně z Messiho standardek a po jedné z nich Tagliafico hlavičkoval těsně vedle. V deváté minutě ještě větší šanci neproměnili Islanďané, když Bjarnason z dobré pozice minul branku.

Jihoamerický tým častěji držel míč a obléhal pokutové území soupeře. Messiho střelu z dálky ještě vyrazil Halldórsson. V 19. minutě ale už islandský gólman poprvé inkasoval. Agüero se v šestnáctce obtočil okolo obránce Ragnara Sigurdssona a trefil horní růžek. Argentinci na světovém šampionátu skórovali po 340 minutách, útočník Manchesteru City na MS zaznamenal premiérovou trefu.

Seveřané už za čtyři minuty potrestali zaváhání argentinské obrany a dočkali se historicky první branky na světovém šampionátu. Brankář Caballero nezkrotil Sigurdssonův centr a Finnbogason z dorážky nezaváhal.

Po Salviově centru zahrál ve vápně Ragnar Sigurdsson ve skluzu rukou, ale rozhodčí Marciniak penaltu pro Argentinu nenařídil. Na druhé straně v závěru poločasu ještě ránu Gylfiho Sigurdssona zneškodnil Caballero.

Argentinci zahájili druhý poločas očekávaným náporem, ale dlouho naráželi na pevnou defenzivu soupeře. Po hodině hry Magnússon v pokutovém území srazil Mezu, ale Messi nařízený pokutový kop neproměnil. Nepříliš umístěnou ránu barcelonské hvězdy vyrazil brankář Halldórsson, který tak stylově oslavil 50. reprezentační start.

Messi tak jen potvrdil penaltovou bídu z poslední doby, když neproměnil dokonce čtyři z posledních sedmi pokutových kopů.

Sampaoliho svěřenci se dál marně snažili překonat houževnatý islandský val. Deset minut před koncem si Messi mohl napravit reputaci, jenže z dálky těsně minul. Islandský hrdina Halldórsson na konci ještě reflexivně vyrazil Pavónův centr a v nastavení Messi vypálil nad břevno.

Argentina poprvé od roku 1934, kdy prohrála se Švédskem, neporazila na úvod mistrovství světa nováčka.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina D:
Argentina - Island 1:1 (1:1)
Branky: 19. Agüero - 23. Finnbogason. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Pol.) - Geiger (video, USA). Bez karet. Diváci: 44.190.
Argentina: Caballero - Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico - Mascherano, Biglia (54. Banega) - Meza (84. Higuaín), Messi, Di María (75. Pavón) - Agüero. Trenér: Sampaoli.
Island: Halldórsson - Sävarsson, Árnason, R. Sigurdsson, Magnússon - J. B. Gudmundsson (63. Gíslason), Gunnarsson (76. A. Skúlason), Hallfredsson, Bjarnason - G. Sigurdsson - Finnbogason (89. Sigurdarson). Trenér: Hallgrímsson.

Reklama

Související témata: