Hlavní obsah

Rusko slaví druhou výhru a je blízko postupu. Senegal si poradil s Polskem, Japonci využili přesilovku

mm, rjmSport.cz
Aktualizováno

Kolumbie v zahajovacím utkání úterního programu překvapivě prohrála s Japonskem 1:2. Ve druhém duelu Polsko podlehlo Senegalu 1:2, když doplatilo na vlastní gól a velkou hrubku v defenzivě, kterou africký tým dokázal využít ke vstřelení druhé branky. Už druhou výhru na šampionátu si připsalo Rusko. Sborná tentokrát zvítězila nad Egyptem 3:1 a je blízko postupu. Poraženým nepomohl k bodovému zisku ani kanonýr Salah, byť se blýskl proměněnou penaltou.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Ruská radost v utkání s Egyptem na mistrovství světa. Sborná slavila, do vlastní sítě poslal míč Ahmad Fasí.

Článek
Fotogalerie

Japonsku se v souboji s Kolumbií povedla odveta za prohru 1:4 na minulém šampionátu.  Favorita zaskočilo už ve 3. minutě, kdy Carlos Sánchez za hraní rukou v pokutovém území dostal červenou kartu a Kagawa otevřel z penalty skóre. Jihoameričané nesložili zbraně a Quintero chytrou střelou z trestného kopu ještě před přestávkou srovnal.

Po změně stran se na trávníku objevil i James Rodríguez, jehož trápí bolavé lýtko, ale ani záložník Bayernu a se šesti góly nejlepší střelec předchozího šampionátu v Brazílii týmu k obratu nepomohl. Naopak, po rohu přeskočil všechny Osako a hlavou zařídil premiérové vítězství asijského týmu nad jihoamerickým v historii světových šampionátů.

Ve druhém duelu mezi Polskem a Senegalem se čekalo na to, jak se africkému celku povede uhlídat kanonýra Polska Lewandowského. Jenže na hřišti nabídl zápas úplně jinou podívanou. Útočník Bayernu nebyl vidět, herně se trápil a náladu mu ještě zhoršila situace ze závěru poločasu, kdy míč do vlastní sítě nešťastně usměrnil polský stoper Cionek.

Kdo čekal, že po přestávce Polsko zabere, musel být zklamán. Po hodině hry navíc dostali tvrdý direkt, kdy po chybě obrany vyběhl daleko před svou branku gólman Szczesny, jenže míč nezískal. A útočící Niang pak neměl problém přidat do odkryté svatyně druhý zásah Afričanů. V závěrečném náporu už jen korigoval výsledek Krychowiak.

Ruská reprezentace může po úvodním vítězství 5:0 nad Saúdskou Arábií udělat velký krok k prvnímu postupu od roku 1986. V sestavě Egypta sice nechyběl nejlepší střelec i hráč anglické fotbalové ligy Muhammad Salah, který úvodní zápas s Uruguayí (0:1) v Jekatěrinburgu proseděl na lavičce, ale do přestávky se dostal jen k jednomu zakončení a to gólem neskončilo. Neprosadili se ani Rusové.

Po přestávce však branka padla po pár desítkách sekund, když míč do vlastní sítě poslal egyptský nešťastník Fasí a stadión burácel nadšením. A další zásahy na sebe nenechaly dlouho čekat. Po hezké akci a zpětné přihrávce pálil přesně Čeryšev. V 62. minutě si pak další trefu na turnaji připsal Dzjuba a Rusové vedli už 3:0.

Pak se dočkal gólové radosti dočkal i Egypt. Z pokutového kopu snížil manko ve skóre kanonýr Salah a trochu si tak spravil náladu. Další branka už však nepadla a Rusko je blízko postupu ze skupiny.

Mistrovství světa ve fotbale v Rusku:
Skupina A:
Rusko - Egypt 3:1
Branka: 47. vlastní Fasí, 59. Čeryšev, 62. Dzjuba - 73. Salah z pen.
Skupina H:
Kolumbie - Japonsko 1:2
Branky: 39. Quintero - 6. Kagawa (z pen.), 73. Osako
Polsko - Senegal 1:2
Branky: 86. Krychowiak - 38. vlastní Cionek, 60. Niang.

Reklama

Související témata: