Hlavní obsah

Kvůli žíznivým fanouškům v Moskvě dochází pivo

Některé restaurace a bary v Moskvě, jež je v těchto dnech centrem fotbalového dění, podle všeho podcenily žíznivost fanoušků během mistrovství světa. Agentura Reuters uvádí, že v některých podnicích v ruské metropoli dochází pivo a musí se dlouho čekat na čerstvé zásoby. A to na šampionátu chybí český tým...

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Fanynka se v centru Moskvy osvěžuje pěnivým mokem.

Článek

"Nenapadlo nás, že budou chtít jen pivo," povzdechl si nad tužbami fanoušků jeden z číšníků v luxusní restauraci v centru Moskvy. V jeho podniku došel v pondělí točený ležák a na doplnění museli čekat minimálně 24 hodin, protože problémy měl i dodavatel piva. "V Moskvě je teď hodně lidí a všichni pijí. Je horko a je fotbal," dodal číšník.

Ačkoli pivovary Baltika, Heineken či oficiální sponzor mistrovství světa Anheuser-Busch nehlásí žádné problémy se zásobováním, žízniví fotbaloví fanoušci skutečně některé moskevské podniky doslova vysáli. Barman z trendy baru Gogol uvedl, že během tří dnů se vypilo 800 litrů piva a hosté museli přejít z levnějšího čepovaného ležáku na dražší lahvové pivo.

"Mají žízeň ze sluníčka. V Rusku říkáme: 'Do dna!' Líbí se mi, že tihle chlapi přijali naši kulturu," řekl agentuře Reuters se smíchem jeden z hostů baru.

Situace však není kritická a na suchu Moskva ještě není. "Tady je pivo všude," uvedl chorvatský fanoušek Ivan, jenž přijel do Ruska na čtvrteční zápas svého týmu proti Argentině. "Musíte prostě vědět, kde ho najít," dodal s plechovkou ruského piva Žiguli v ruce.

Reklama