Hlavní obsah

Nejen Egypťan. Salah získal čestné občanství Čečenska

Volgograd

Autoritářský čečenský vůdce Ramzan Kadyrov udělil čestné občanství egyptské fotbalové hvězdě Muhammadu Salahovi. Kadyrov uspořádal na rozloučenou afrického týmu s mistrovstvím světa v pátek banket v prezidentském paláci v Grozném.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Egyptský útočník Mohamed Salah se dočkal a nastoupil na MS v utkání proti Rusku. V pozadí Denis Čeryšev.

Článek
Fotogalerie

Egypt si zvolil čečenskou metropoli jako svou základnu během světového šampionátu, který pro něj po dvou porážkách skončí pondělním zápasem ve Volgogradu proti také vyřazené Saúdské Arábii.

Udělením čestného občanství prokázal velký sportovní fanoušek Kadyrov svůj obdiv k Salahovi už potřetí během dvou týdnů. Čečenský vůdce navštívil 10. června první trénink Egypťanů v Grozném, který sledoval zhruba půl hodiny a poté se vydal do hotelu za Salahem, jenž ještě léčil poraněné rameno z finále Ligy mistrů. Kadyrov útočníka Liverpoolu požádal, aby ho doprovodil zpět na stadión, kde společně pózovali fotografům a pozdravili 5000 fanoušků sledujících trénink.

O pět dnů později nechal muž, jenž vládne Čečensku pevnou rukou od roku 2007, poslat do hotelu Egypťanů obří dort k Salahovým šestadvacátým narozeninám.

Reklama