Hlavní obsah

České Budějovice - Viktoria 3:4Divoká přestřelka mistra z Plzně. Zlín remizoval s Cannavarem

Přeštice
Aktualizováno

Úřadující mistři, fotbalisté Viktorie Plzeň, vyhráli v posledním přípravném utkání před odjezdem na soustředění do Rakouska nad druholigovým Dynamem České Budějovice 4:3. Na výhře Západočechů se hattrickem podílel útočník Jakub Řezníček. Tři góly stihl dát už během prvního poločasu, vítěznou trefu obstaral Ekpai. Zlín ve Vídni remizoval 1:1 s Kuang-čou, čínským týmem, který trénuje slavný Ital Cannavaro.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Ubong Ekpai vystřelil Viktorii Plzeň vítězství v přípravném utkání s Českými Budějovicemi.

Článek

Druholigový tým byl v úvodu aktivnější, jenže jej brzdila špatná koncovka. Nejprve Pešek sám před brankou trefil jen Kozáčika, podruhé pak zazvolnilo jeho zakončení na brankovou konstrukci. A když plzeňský brankář vychytal i povedený pokus Havla, mohla se Viktoria nadechnout také směrem do ofenzivy, aniž by musela dohánět nějaké gólové manko.

Ve 22. minutě se pak úřadující mistr dočkal sám gólové radosti. Po prodlouženém roku se míč dostal k Řezníčkovi a ten poslal Viktorii do vedení. Plzeňský koncert se ale nekonal, právě naopak. Během divoké dvouminutovky Dynamo otočilo dvěma zásahy skóre. O pár desítek sekund později však pálil z dálky Krmenčík a zazvonil na břevno, dorážka Řezníčka už znamenala pohodlné vyrovnání.

Stejný hráč pak z pokutového kopu dovršil hattrick. "Spokojený s tím samozřejmě jsem, ale je škoda, že jsme první poločas nedokázali vyhrát," řekl třicetiletý útočník s tím, že by chtěl poděkovat Michaelu Krmenčíkovi, který ho nechal zahrát penaltu. „Původně ji chtěl kopat, ale nechal mi ji, abych si dal hattrick," prozradil.

Asi se dívali na MS...

Ještě před přestávkou však lovil potřetí míč ze své sítě i Kozáčik a skóre bylo vyrovnané. Následně trenér Pavel Vrba prostřídal sestavu Viktorie a gólové hody ustaly. Vítězství Plzni zajistil dělovkou s pomocí břevna Ubong Ekpai.

„Naši hráči se asi včera dívali na mistrovství světa, protože to vypadalo podobně," narážel na internetových stránkách klubu s úsměvem trenér Vrba na sobotní utkání Francie s Argentinou, kde rovněž padlo sedm branek. „Na jednu stranu jsem rád, že padalo tolik gólů, lidi to pak baví více. Na druhou stranu dostat tři branky je hodně. To ovšem musím vzít na sebe, v prvních 15 minutách jsme zkoušeli něco, co nám moc nešlo, a to jsem si vymyslel já," pokračoval v hodnocení. „Po přechodu na náš způsob hry už to vypadalo jinak."

V následujících dnech se bude rozhodovat o finální podobě kádru, který odcestuje na soustředění do rakouského Westendorfu. „Chtěl bych zúžit kádr na dvaadvacet hráčů plus tři gólmany. Uvidíme také podle zdravotních stavů hráčů. Kdyby někdo z nich nemohl jet, tak bychom to nějak řešili. V dané chvíli čekáme hlavně na to, jestli po středečním tréninku budou všichni fit," uzavřel Vrba.

Ševci si připsali remízu

Fotbalisté Zlína zakončili rakouské soustředění remizou 1:1 proti čínskému Kuang-čou. Soupeře trénuje slavný Ital Fabio Cannavaro. Ševci šli do vedení v 5. minutě po brance Železníka, v 50. minutě srovnal z penalty Gao.

"Sestava byla částečně rozdělena na dvě poloviny. Většina hráčů hrála jen 45 minut. Škoda, že jsme utkání nedovedli do vítězného konce, protože jsme měli v ofenzivě slibné šance, ale trošku nás trápila předfinální fáze. Kvalitnější byla první půle, ale i ve druhém poločase jsme hráli organizovaně a soupeře jsme do šancí nepouštěli," hodnotí trenér Michal Bílek.

Přípravný fotbalový zápas
České Budějovice - Viktoria Plzeň 3:4 (3:3)
Branky: 24. Pešek, 26. Táborský, 45. Pouček - 22., 28. a 41. z pen. Řezníček, 72. Ekpai. Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Kubec. Diváci: 1480.
Plzeň - I. poločas: Kozáčik - Řezník, Pernica, Limberský - Procházka, Hořava - Petržela, Kopic, Štursa - Řezníček, Krmenčík
Plzeň - II. poločas: Hruška - Havel, Hubník, Hájek, Kovařík - Hrošovský, Čermák - Ekpai, Navrátil, Kopic - Bakoš. Trenér: Vrba
Vídeň: Fastav Zlín - Kuang-čou 1:1 (1:0)
Branky: 5. Železník - 50. z pen. Kao Lin.
Zlín - I. poločas: Dostál - Gajič, Buchta, Bačo - Matejov, Podio, Traoré, Hronek, Kopečný - Slaměna, Železník.
II. poločas: Dostál - Hnaníček, Buchta, Bačo - Bartošák, Podio, Jiráček, Mehanovič, Holík - Bartolomeu, Beauguel. Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články