Hlavní obsah

Buffon přestoupil do PSG! Splní si v Paříži svůj vytoužený sen?

Juventus/Praha
Aktualizováno

Dlouhých sedmnáct sezón hájil barvy Juventusu Turín. S italským gigantem dosáhl Gianluigi Buffon na řadu úspěchů, vysněného titulu v Lize mistrů však nikdy nedosáhl. V té další se o něj bude čtyřicetiletý gólman pokoušet v dresu slavného Paris St. Germain. Dnes byl přestup dlouholeté opory "Staré dámy" a italského národního týmu definitivně potvrzen. Buffon podepsal roční kontrakt s opcí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Gianiugi Buffon se stal hráčem PSG.

Článek

Buffon se tak stal první novou posilou, pod kterou je podepsán nový manažer francouzského giganta Thomas Tuchel, jenž ve funkci nahradil Emeryho, který odešel do Arsenalu.

Rodák z Carrary je i přes pokročilý fotbalový věk stále považován za jednoho z nejlepších gólmanů světa. Velký podíl měl na triumfu Itálie na světovém šampionátu v roce 2006, ze zisku italského titulu se radoval hned v devíti případech.

Jediné, co legendě italského fotbalu chybí, je právě triumf v Champions League. O titul v nejprestižnější klubové soutěži přitom bojoval ve finále už třikrát, vždy ale odcházel jako poražený.

PSG však s Buffonovou pomocí nebude moci ve třech úvodních zápasech nového ročníku Ligy mistrů počítat. Italský brankář si bude odpykávat trest za vyloučení ve čtvrtfinálovém zápase Champions League proti Realu Madrid, kdy viděl ve vyhroceném závěru utkání červenou kartu.

Juventus v nezapomenutelném zápase smazal po úvodní domácí porážce s Realem ztrátu 0:3. V samotném závěru utkání však rozhodčí nařídil po souboji ve vápně pokutový kup pro Real, který nakonec rozhodl o postupu Bílého baletu do semifinále i jeho pozdějším vítězství v celém ročníku. Právě za protesty proti penaltě byl Buffon vyloučen.

Buffonovi bude v PSG dělat konkurenci o patnáct let mladší Alphonse Areola, německý gólman Kevin Trapp klub opouští.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články