Hlavní obsah

Kohout v rámci rozcvičky! Southgate před semifinále potvrdil neotřelé metody

Nejdůležitější utkání na mistrovství světa za posledních osmadvacet let čeká fotbalovou Anglii ve středu večer v Rusku. V semifinále nastoupí proti Chorvatsku. Pozorovatelé úterního tréninku byli dost překvapení, když v rámci rozcvičky trenér Gareth Southgate naordinoval cvičení s kohoutem.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

V rámci rozcvičky trenér Gareth Southgate naordinoval anglickému týmu cvičení s kohoutem.

Článek
Fotogalerie

Reprezentanti Albionu se mezi čtyři nejlepší týmy na mistrovství světa dostali poprvé od roku 1990, kdy však v Itálii poslední dva zápasy prohráli a skončili čtvrtí. Southgate potvrdil, že je zastáncem neotřelých metod. Nejen z hlediska rozptýlení hráčů, kteří už jsou společně mnoho týdnů. Vždyť právě bývalý obránce a majitel bronzu z ME 1996 do realizačního týmu přivedl Pippu Grangeovou, držitelku doktorátu aplikované psychologie. „Pomáhá v týmu udržovat fantastickou atmosféru," prohlásil anglický reprezentační obránce Eric Dier.

Cvičení s bizardní pomůckou bylo pádným důkazem, jak skvělá atmosféra v kádru panuje. Hráči rozdělení do dvou týmů si v rámci rozcvičení házeli gumového kohouta mezi sebou a snažili se vyhnout kontaktu s plastovou hračkou, pokud ji měl v držení soupeř.

Angličané se po vítězstvích ráchali v bazénu na jednorožcích, dopřávali si hru na golfovém simulátoru a Dier přiznal, že tradičním rituálem jsou i hity z osmdesátý a devadesátých letech znějících autobusem po zápasech.

„Výběr je na trenérovi. Nevím, jestli jsou tolik v rozpacích z jejich výběru nebo máme v autobuse tak špatné reproduktory, ale slyšet tyhle karaoke melodie na zadních sedačkách je skoro nemožné," smál se Dier.

Southgate se nijak netají zálibou v netradičních cestách vedoucích ke zlepšení. Při plánování standardních situací hledal inspiraci v americkém fotbale. Defenzivní stránku „disciplíny", z níž padá na šampionátu hodně branek, zase ladil podle basketbalové NBA. A když viděl před finále NFL mezi Philadelphií a New England Patriots přístup k médiím, nařídil před odletem do Ruska pro všechny hráče povinné mediální aktivity v délce jednoho poločasu.

Reklama

Související témata: