Hlavní obsah

Další talent opouští Spartu! Záložník Majka odchází do anglického Brentfordu

Aktualizováno

Fotbalovou Spartu opouští další velký talent. Osmnáctiletý záložník Matěj Majka přestoupil do druholigového anglického Brentfordu. Mládežnický reprezentant tam podepsal smlouvu na dva roky. Nastupovat bude nejprve za rezervní tým.

Foto: Sport.cz

Osmnáctiletý záložník Matěj Majka odešel jako volný hráč z pražské Sparty do druholigového anglického Brentfordu.

Článek

Odchody talentovaných fotbalistů z Letné během posledních týdnů neberou konce. Tentokrát ze Sparty mizí nadějný krajní záložník či obránce. Působil hlavně v dorostu a juniorce, když byl ale hlavním koučem Sparty David Holoubek, nakukoval i do prvního týmu. S tím je ale konec, hráč se stěhuje na Ostrovy, když zaujal Brentford.

„Máme tým, který využívá hodně hru po křídlech, a věříme, že Matěj bude pro nás v tomhle směru velkým přínosem. Na téhle pozici jsme potřebovali posílit. Je rychlý, umí to s míčem. Moc se těšíme na to, že bude rozvíjet svůj fotbalový talent právě u nás v Brentfordu,“ uvedl pro klubové stránky Kevin O’Connor, trenér brentfordské rezervy.

Ze Sparty odešli během léta i další mladí fotbalisté. Richard Sedláček zamířil do nizozemského Akmaaru, Jaroslav Peřina dal přednost působení v Jablonci, Besir Baftijar pak pro změnu v Teplicích. Dvojice Šimon Gabriel a Pavel Hezoučký nyní obléká dres Plzně.

Reklama

Související témata: