Hlavní obsah

Slavia - Sparta 2:5Nesmiřitelní se nešetřili. Sešívaní v divokém derby pětkrát inkasovali

Praha
Aktualizováno

Sedm gólů, jeden vyloučený. První derby pražských S v sezóně nabídlo velkou divočinu. Fotbalisté Slavie nakonec v Juniorské lize na domácím trávníku v Xaverově podlehli Spartě 2:5. Letenským výrazně pomohli hráči z ligového áčka. Dvakrát se trefil Mustedanagič a jednou Vatajelu, nastoupil také Čivič.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Bogdan Vatajelu.

Článek

Slavia nasadila do branky Vantrubu, který v létě přišel jako perspektivní posila áčka. Spoluhráči mu však moc nepomohli, za čtvrt hodiny inkasoval tři góly a poločas skončil 1:4. Dvakrát se za Spartu trefil Zuberu, testovaný útočník z ghanské akademie.

Po přestávce divočina pokračovala. Druhou trefu si připsal také Mustedanagič a skóre zmírnil Šilhan, který už také skóroval za áčko Slavie. Sešívaní pak dohrávali derby bez vyloučeného Vejvara.

„Totálně jsme nezvládli vstup do utkání. Zaspali jsme a v patnácté minutě prohrávali 0:3," láteří Pavel Řehák, trenér červenobílých. "Kluci ale zápas nevzdali a dokázali jsme snížit. Měli jsme ještě několik velkých šancí na vyrovnání, do poločasu jsme ale naopak inkasovali. Problém byl právě v produktivitě. Ve druhém poločase kluci makali dále. Stálo proti nám starší a kvalitnější mužstvo," dodává Řehák.

Fotbalová Juniorská liga - skupina Čechy:
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 2:5 (1:4)
Branky: 27. Vejvar, 62. Šilhan - 5. a 42. Zuberu, 16. a 50. Mustedanagič, 12. Vatajelu.
ČK: 63. Vejvar (Slavia).

Reklama

Související témata: