Hlavní obsah

Neuvěřitelné! Rooney předvedl akci, které se klaní celý svět

Washington/Praha

Naplno ukázal, proč je světovým hráčem. Anglická legenda Wayne Rooney předvedl akci, kterou uhranul celý fotbalový svět. Jeho buldočí zarputilost a odvaha vedly k rozhodujícímu gólu DC United v zápase MLS proti Orlandu (3:2).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rooneyho parádaVideo: sntv

 
Článek

Běžela už 96. minuta a DC United kopali za stavu 2:2 rohový kop. Do vápna běžel i brankář Ousted, aby podpořil spoluhráče, jelikož do konce duelu zbývala minuta. Navíc hosté dohrávali bez vyloučeného Higuity.

Obrana Orlanda ale míč odkopla a rodil se rychlý brejk. Už se zdálo, že padne branka do prázdné brány. V tu chvíli ale zasáhl Rooney, který jako jediný z týmu sprintem utíkal zpátky do defenzivy. Skluzem na hranici rizika obral protihráče a rozjel útočný protiútok. Famózním pasem našel Acostu, jenž úspěšnou hlavičkou dokonal hattrick a DC vyhrálo.

Po zápase sklidil největší ovace Rooney, který dlouhý sprint ještě dlouho vydýchával. „Wayne není člověk," titulkovala na twitteru nasazení dvaatřicetiletého útočníka televize ESPN. „Postaral se o jeden z nejlepších momentů v historii MLS," napsal americký web Deadspin. „Děláš si srandu, Wayne? Skvělý," zněl vzkaz na oficiálním twitteru Major League Soccer.

Mimořádné parády si všimli i fanoušci po celém světě. Nechyběly poklony ani od ostatních sportovců či bývalých spoluhráčů. Bleacher Report udělal z Rooneyho superhrdinu.

A reakce bývalého kapitána anglické reprezentace? Na sociální síti pogratuloval Acostovi k hattricku a zdůraznil týmový úspěch. Moc dobře si totiž uvědomuje, že DC United musí vyhrávat, jelikož i navzdory výhře jsou stále přibiti na poslední místo ve Východní konferenci.

Reklama