Hlavní obsah

Ostuda a trapas. Cenu měl dostat Ronaldo, a ne Modrič, zuří Portugalcův agent

Slavnostní ceremoniál v Monaku bojkotoval a ocenění, na nějž měl zálusk, získal jeho bývalý spoluhráč. Hlavní cena UEFA pro hráče sezóny, která byla vyhlášena během čtvrtečního losování Ligy mistrů, vzbudila velké vášně. Hvězdný Cristiano Ronlado totiž nezískal vítězný hattrick, protože pro cenu si došel záložník Realu Luka Modrič.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Cristiano Ronaldo v dresu Juventusu. Hlavní ceny UEFA za minulou sezónu se nedočkal.

Článek

Ronaldo sice získal cenu pro nejlepšího útočníka, jenže to pro něj bylo nejspíš málo. V hlavní kategorii jej totiž o devadesát bodů porazil Modrič, což Portugalcův agent Jorge Mendes označil za „trapné a ostudné".

„Fotbal se hraje na hřišti a tam Cristiano vyhrál. Dal patnáct gólů, táhl Real na svých zádech a dobyl znovu celou Ligu mistrů. Je to trapné a ostudné. O vítězi není pochyb, Ronaldo je nejlepší," zpochybňoval Mendes pro portugalský list Record anketu.

V ní rozhodovalo 80 trenérů týmů ze základních skupin Ligy mistrů a Evropské ligy, 55 novinářů z jednotlivých členských zemí UEFA a také 55 členů asociací.

Volba vzbudila rozhořčení i v Juventusu, Ronaldově novém klubu. „Cítíme hořkost, protože cena se týká Ligy mistrů, a ne mistrovství světa, a podle nás Cristiano Ronaldo vzbudil největší emoce a přidal fantastické góly. Neberu koučům a novinářům jejich názor, ale já bych volil Cristiana," přidal se ke kritice ředitel turínského klubu Giuseppe Marotta.

Zastal se opory svého klubu, i co se týče bojkotu ceremoniálu v Monaku: „To je jeho soukromé rozhodnutí, které chceme respektovat."

Reklama

Související témata: