Hlavní obsah

Bordeaux našlo posilu do útoku, místo Krmenčíka přichází Cornelius

Dánský reprezentační útočník Andreas Cornelius se stal posilou Bordeaux, které se marně snažilo získat plzeňského kanonýra Michaela Krmenčíka. Pětadvacetiletý fotbalista přišel do klubu, který bude prvním soupeřem pražské Slavie v základní skupině Evropské ligy, na hostování z Atalanty Bergamo.

Foto: Ritzau Scanpix, Reuters

Andreas Cornelius ještě v modročerném dresu Atalanty v utkání proti Kodani.

Článek

Od vedení italského klubu dostal Cornelius svolení k odchodu poté, co Bergamo vypadlo ve čtvrtek ve 4. předkole Evropské ligy s Kodaní. Opci na přestup účastníka mistrovství světa v Rusku Bordeaux nemá.

Do Bergama přišel Cornelius před rokem za 3,5 miliónu eur právě z Kodaně, která bude rovněž hrát se Slavií v Evropské lize. V uplynulé sezóně odehrál za Atalantu 31 soutěžních zápasů a dal šest gólů.

Cornelius, který má zkušenosti i z anglické ligy z působení v Cardiffu, je podobně urostlým typem hráčem jako Krmenčík. Za českého reprezentanta nabízelo Bordeaux údajně sedm miliónů eur (asi 180 miliónů korun), ale Plzeň odmítla svou oporu pustit.

Do Bordeaux přišel v závěru přestupového období hostovat také francouzský záložník Yann Karamoh. Dvacetiletý rodák z Pobřeží slonoviny patří Caen, ale minulou sezónu strávil na hostování v Interu Milán.

Reklama

Související témata: