Hlavní obsah

Varování i pro Čechy! Kosovo by podle trenéra zaplnilo stadion pro 200 tisíc fanoušků

Dublin

Jeden ze soupeřů českých fotbalistů v kvalifikaci mistrovství Evropy Kosovo bude sázet na fotbalovou euforii, která v zemi zavládla po výhře ve skupině Ligy národů. Na poslední utkání s Ázerbájdžánem žádalo podle reprezentačního trenéra Bernarda Challandese o vstupenku deset procent z dvou milionů obyvatel.

Foto: Florion Goga, Reuters

Trenér Kosova Bernard Challandes po utkání s Ázerbájdžánem.

Článek

"Mohli jsme prodat 200 tisíc vstupenek. Bohužel máme malý stadion jen pro 13 tisíc fanoušků," citovala zahraniční média Challandese po dnešním losu kvalifikace ME.

V ní si Kosovo zahraje vedle Česka i s Bulharskem, Černou Horou a Anglií. A právě proti ní bude zájem o vstupenky v Kosovu ještě větší. "Když přijede Anglie do Prištiny, bude to největší zápas v historii kosovského fotbalu. Nebude to jen o fotbalu, ale o hrdosti celé země. Zájem lidí bude neuvěřitelný a i na malém stadionu vytvoří neskutečnou atmosféru," řekl Challandes.

Rodák ze Švýcarska, kde se narodila i řada jeho svěřenců, ví, že boj o postup bude těžký, ale v prvním boji Kosova o evropský šampionát chce překvapit. "Jsme Kosovo, takže tohle pro nás není vůbec snadná skupina. Není ale nehratelná, i když Anglie je jasný favorit. Ale proti České republice, Bulharsku a Černé Hoře nejsme bez šance. V utkáních s nimi, pokud odehrajeme velký zápas, se může stát všechno," prohlásil kosovský kouč.

"Kvalifikace začíná od nuly, takže musíme věřit v postup, i když v hlavě můžeme mít i to, že když to nevyjde v kvalifikaci, tak budeme mít ještě další šanci postoupit díky umístění v Lize národů. Myslím, že Kosovo může ukázat, co umí, a nevidím důvod, proč bychom nemohli prožít další pěkný sen," dodal Challandes.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň