Hlavní obsah

Šokující obvinění: Angažmá v AC Milán mi překazila mafie, tvrdí bývalý nejdražší obránce světa

Fanoušci, kteří sledovali fotbal na přelomu tisíciletí, si jeho jméno i vizáž určitě vybaví. Obránce Taribo West proslul kromě svého umu také zelenými copánky na jinak částečně oholené hlavě. Více než deset let po ukončení aktivní kariéry se nigerijský zadák vrátil k nevydařenému angažmá v AC Milán, které mu prý zhatila mafie.

Foto: Sport.cz

Bývalý obránce Taribo West.

Článek

Olympijský šampion, vítěz poháru UEFA s Interem Milán a svého času nejdražší obránce světa přišel do konkurenčního AC v prosinci 1999, ale za rossoneri nastoupil jen ke čtyřem zápasům.

V listopadu 2000 byl poslán na hostování do Derby County, tehdy hrající Premier League, a za tým ze San Sira už si nikdy nezahrál.

Doktoři byli uplacení

„Mafie dělala vše, co mohla, aby mě v AC Milán vyřídila. V novinách si vymysleli zlou historku, že jsem zraněný. Snažili se mě všemožně z Milána vyštípat," vracel se dnes 45letý bývalý fotbalista k nevydařené epizodě své kariéry v rozhovoru pro Score Nigeria.

„Doktoři byli uplacení, aby potvrdili, že jsem zraněný, což byla lež," pokračoval.

„Dělali (mafie) to, protože pro ně bylo nemyslitelné, aby hráč z Afriky vzal místo těm... stárnoucím obráncům," uvedl West v narážce na klubové ikony jako Paolo Maldini či Alessandro Costacurta.

„Pak přišel s nabídkou na mě dokonce Liverpool, ale nakonec jsem musel do Derby County," dodal bývalý nigerijský reprezentant, který za jedenáct let v národním týmu odehrál 42 mezistátních zápasů.

Po Derby oblékl ještě dresy Kaiserslauternu či Partizanu Bělehrad, následně vystřídal několik exotických angažmá a kariéru ukončil v roce 2008.

Reklama