Hlavní obsah

Svérázný protest. Fotbalisté stáli na trávníku jako sochy a soupeř střílel góly

Aktualizováno

Nedostávají peníze, tak nehráli. Fotbalisté mexického klubu Veracruz stávkovali během 14. kola nejvyšší soutěže Mexika kvůli tomu, že nedostávají výplatu. Během úvodních minut zápasu stáli na trávníku a nehýbali se. Soupeři z klubu Tigres jim tak stihli za dobu protestu nasázet dvě branky. Hosté přitom slíbili něco jiného. Hrát prý neměly oba týmy. Po podivně vypadajícím začátku střetnutí se dohrávalo běžným způsobem a domácí celek prohrál 1:3.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Mexičtí fotbalisté protestovali proti vedení kvůli nevyplaceným výplatámVideo: sntv

 
Článek

Hráči obou klubů před zápasem iniciovali společný postup vyjádření nevole. Tři minuty a 20 vteřin se nemělo hrát kvůli tomu, že domácí tým Veracruz je ve finančních problémech a fotbalisté nedostávají výplaty.

Fotbalisté Tigres to vydrželi ale pouhou minutu. Poté se chopili balonu a během krátkého časového úseku nasázeli do sítě protestujících hráčů dvě branky. Domácí však i přesto zůstali stát jako nehybné sochy předem domluvený čas.

Stávkující hráči Veracruzu se po konci duelu cítili svými kolegy z Tigres podvedeni. Za jejich dvě úvodní trefy a nedodržení předem domluvené součinnosti hostujícímu celku sarkasticky tleskali při odchodu do šaten.

Reklama

Související témata: