Hlavní obsah

Start ještě před první ligou! Do akce jdou slávisté i Plzeň

Praha

Díky dnešní vlně dalšího uvolnění opatření proti novému typu koronaviru mimo jiné budou moci fotbalisté začít hrát přípravné zápasy. Už na konci týdne odstartuje Letní liga, které se zúčastní šest třetiligových týmů.

Foto: www.slavia.cz

Ilustrační foto

Článek

Přípravný turnaj spolupořádá Benešov. Letní ligy se vedle něj zúčastní rezervy Slavie Praha, Bohemians 1905, Plzně, Písek a Táborsko. "Jsme opravdu rádi, že jsme dostali nabídku k turnaji, který nám zajistí deset zápasů s velmi kvalitními soupeři, s nimiž bychom se střetli za normálního režimu soutěže. Navíc se hraje formou turnaje, což tomu dodá další náboj. Pro kluky je to určitě lepší než pouze trénovat, nebo hrát obyčejná přátelská utkání," uvedl na klubovém webu asistent trenéra rezervy Bohemians Jakub Káš.

Turnaj se bude hrát systémem každý s každým doma a venku. První duel mezi slávistickou rezervou a Táborskem je na programu v neděli na Xaverově, tedy ještě před předpokládaným restartem první ligy. Poslední 10. kolo by se mělo hrát na začátku července.

"Z důvodu pandemických opatření se zápasy budou hrát minimálně na začátku s velkou pravděpodobností bohužel bez diváků. Proto jsme rádi, že jsme dohodli pro tuto soutěž podporu partnera TVCOM a díky tomu budou zápasy přenášeny online," uvedl benešovský předseda Tomáš Novák.

"V jednání je dokonce i přímý přenos vybraného zápasu na ČT Sport, zřejmě u nás v Benešově," dodal jednatel spolupořádající agentury Sports Lovers Karel Sloup.

Českým týmům od třetí ligy níže kvůli pandemii už předčasně skončila sezona. Naopak celky z první a druhé ligy, kterou řídí Ligová fotbalová asociace, budou v úterý hlasovat o dohrání ročníku.

Reklama