Hlavní obsah

Fotbalisté Sao Paula získali v Brazílii rekordní šestý titul

Fotbalisté Sao Paula získali rekordní šestý titul v brazilské lize. V neděli v posledním kole soutěže vyhráli na hřišti Goiásu 1:0 a v soutěži triumfovali potřetí za sebou.

Článek

Utkání, v němž by Sao Paulu stačila k zisku titulu i remíza, se hrálo ve stínu údajné korupce. Den před zápasem totiž vedení brazilské fotbalové konfederace CBF nahradilo rozhodčího Wagnera Tardelliho, který měl utkání řídit, Jailsonem Macedem Freitasem, protože dostalo zprávy o pokusu zmanipulovat výsledek utkání.

Vedení CBF neuvedlo, jak se o pokusu zápas zmanipulovat dozvědělo, ani kdo se o to pokusil. V prohlášení pouze napsalo, že Tardelliho z nekalých úmyslů nepodezřívá a výměna sudích je preventivním opatřením.

Bez kontroverze se podle agentury Reuters neobešel ani samotný zápas. Jediný gól vstřelil v prvním poločase útočník Borges, který byl podle hráčů Goiásu v ofsajdu. Sao Paulo nakonec skončilo první s tříbodovým náskokem před druhým Gremiem.

S nejvyšší soutěží se rozloučily celky Figueirense, Ipatinga, Portuguesa a Vasco da Gama.

V čele tabulky střelců se po 38 kolech s 21 góly umístili Keirrison z Coritiby, Washington z Fluminense a Kléber Pereira z celku Santos.

Reklama

Související témata: