Hlavní obsah

Dát gól Spartě, to vždycky potěší, liboval si na Silvestra Karel Jarolím

PRAHA

„Pořád je to derby, i když jde především o zábavu a setkání celých fotbalových generací. My jsme dneska byli lepší, dobře jsme se pohybovali,“ pravil sparťanský obránce Vladimír Táborský, když opouštěl umělou trávu v Edenu před silvestrovským polednem jako kapitán vítězného týmu Sparty v duelu bývalých hráčů nad 50 let.

Článek

V derby veteránů pražských "S" měli navrch sparťané, kteří vyhráli 5:2. „Velká bodová ztráta v lize na Slavii mě z končícího roku mrzí nejvíc,“ přiznal Táborský. Souboj internacionálů obou týmů nad 35 let skončil naopak vítězstvím slávistů, kteří věčného rivala smetli 6:4.

Janoušek okusil derby poprvé

„Nikdy jsem ligové derby proti Spartě nehrál, takže jsem si tu gólovou radost vynahradil až tady,“ liboval si Roman Janoušek, který ještě kope divizi za Jirny. „Pořád nám to jde, dát gól Spartě, to vždycky potěší a nezáleží na věku. Hlavně bych si přál, aby to šlo Slavii i v lize a jaro jsme dotáhli k titulu. Tohle silvestrovské vítězství těší, ale hlavní je setkání fotbalových generací obou klubů a vzpomínání, dodal Karel Jarolím.

"Je to hlavně o legraci a osvěžení, i když na hřišti do toho jdeme všichni co nám síly stačí,“ pravil Pavel Kuka, který po odchodu ze Žižkova odpočívá a věnuje se rodině. „Slavii v roce 2009 přeji minimálně tak úspěšnou sezónu, jako byla ta letošní, završená titulem. Je těžké to zopakovat, ale kluci na obhajobu titulu mají,“ dodal.

Strakův návrat po deseti letech

František Straka chyběl v silvestrovských derby Spartě deset let. Do zápasu šel s přáním alespoň poslední den v roce Slavii porazit. „Nevyšlo to, při tom jsme měli zápas dobře rozehraný. Ale bylo to příjemné, protože jsem potkal kluky, které jsem léta neviděl,“ říkal s úsměvem na rtech. Na samém sklonku roku konečně uzavřel angažmá na Krétě. „Bylo to hodně složité, ale zvládl jsem to. Co se týká nabídek, něco se rýsuje, uvidíme po Novém roce,“ naznačil a přidal přání... „Všem hlavně zdraví a českému fotbalu, aby vykročil tou správnou cestou.“

Šampaňské netrefil nikdo

Nováčkem v dresu sparťanských internacionálů byl Miroslav Baranek: „Hned po pětatřicetinách mi telefonovali. Přijel jsem rád. Škoda, že jsme nevyhráli,“ litoval. Českému fotbalu pak popřál: „Co nejkvalitnější ligu a hráče, aby se fanoušci měli na co koukat. A národnímu mužstvu postup na mistrovství světa.“

V rámci silvestrovského fotbalového dopoledne na umělé trávě v Edenu oba týmy a agentura NIO sport, jako tradiční organizátor akce, předali šek na 25 000 korun Ortopedii u Bílého lva v Říčanech. Při střelbě na láhve šampaňského, zavěšené pod břevnem neuspěli ani slávista Pavel Kuka, ale ani sparťan František Straka. Ze hřiště pak hráči oba týmů bez rozdílu barvy dresu zamířili do restaurace na malé pohoštění, kde probrali nejen oba zápasy, ale hlavně rok končící a přání do toho nového.

Reklama