Hlavní obsah

Balakov po odchodu od reprezentace povede CSKA 1948

Sofia

Bývalý hvězdný reprezentant a naposledy i trenér bulharského národního týmu Krasimir Balakov povede od příští sezony fotbalisty sofijského klubu CSKA 1948. Čtyřiapadesátiletý kouč se dohodl na podmínkách spolupráce v celku, který v přerušené sezoně postoupil do první ligy, zhruba půl roku po odchodu z reprezentační lavičky.

Foto: Stevo Vasiljevic, Reuters

Bývalý hvězdný reprezentant a naposledy i trenér bulharského národního týmu Krasimir Balakov povede od příští sezony fotbalisty sofijského klubu CSKA 1948.

Článek

U národního týmu Balakov skončil v říjnu, kdy rezignoval po skandálním zápase evropské kvalifikace s Anglií. Jeho svěřenci tehdy v Sofii podlehli anglickému týmu 0:6 a domácí fanoušci během utkání rasisticky uráželi hostující hráče a hajlovali.

Někdejší hráč Sportingu Lisabon či Stuttgartu odehrál 92 reprezentačních zápasů a byl strůjcem postupu do semifinále mistrovství světa v roce 1994. Jako trenér působil vedle národního týmu ve švýcarských klubech Grasshopper Curych a St. Gallen, v Hajduku Split, Kaiserslauternu a v rodném Bulharsku také v Litexu Loveč a svém bývalém týmu Veliko Tarnovo.

Reklama