Hlavní obsah

Beckham může ve středu vyrovnat rekord slavného Bobbyho Moorea

LONDÝN

Fotbalista David Beckham může ve středu vyrovnat rekord legendárního Bobbyho Moorea v počtu startů za anglickou reprezentaci. Trenér Fabio Capello třiatřicetiletého záložníka nominoval do týmu pro přípravné utkání ve Španělsku, kde Beckham může nastoupit ke 108. zápasu v národním týmu.

Článek

Beckham se do národního týmu vrací po čtyřech měsících, naposledy nastoupil v kvalifikačním duelu o postup na mistrovství světa v Bělorusku. Pozvánku mu vynesly dobré výkony v AC Milán, kde hostuje z Los Angeles Galaxy.

V Itálli zatím odehrál pět zápasů a dal dva góly. "Je v lepší formě než před půl rokem," citovala Capella agentura Reuters. "Je fit a navíc pravidelně hraje. To je pro něj i pro nás dobře. Každý reprezentant musí v klubu hrát, jenom trénovat nestačí," dodal italský kouč.

Proto také chápe, že Beckham chce ze zámoří přestoupit do Milána. "V Serii A se přece jen hraje jiný fotbal. Hráči jsou pod větším tlakem, liga je náročnější. V tom je hlavní rozdíl, a proto podle mě chce Beckham zůstat. Liga je dobrá a AC je skvělý tým," řekl Capello, který v Itálii trénoval AC Milán, AS Řím a Juventus.

Start jistý nemá

Přestože Capello Beckhama k utkání v Seville nominoval, rekordní 108. start mu nezaručil. "Když vybírám hráče do nominace nebo pro střídání, nad něčím takovým nikdy nepřemýšlím," uvedl.

Capello k přípravě se Španělskem vybral také dva nováčky. Poprvé se v nominaci objevili útočník Carlton Cole z West Hamu a záložník James Milner z Newcastlu. Ve výběru naopak chybí útočník Manchesteru United Wayne Rooney a otazník visí i nad Emilem Heskeym z Aston Villy, který kvůli zdravotním potížím nedohrál sobotní ligový duel s Blackburnem.

Reklama

Související témata: