Hlavní obsah

Syn legendárního fotbalisty se předvedl, přesně takhle řádil v útoku jeho slavný otec

Rotterdam/Praha

Jablko nepadá daleko od stromu... Třináctiletý nizozemský fotbalista Shaqueel van Persie, syn legendárního Robina van Persieho, předvedl v utkání mezi mládežnickými výběry Feyenoordu a Ajaxu brilantní zakončení nůžkami. Fanoušci na sociálních sítích si hned vzpomněli na to, že přesně takovými kousky trápil obrany světových klubů jeho otec.

Foto: Sport.cz

Nizozemský fotbalista Shaqueel van Persie v dresu Feyenoordu Rotterdam.

Článek

Syn Robina van Persieho po svém otci zjevně zdědil ty nejlepší předpoklady, aby se stal chladnokrevným zakončovatelem. Třináctiletý Shaqueel v dresu Feyenoordu řádil během duelu výběru U 15 proti Ajaxu Amsterdam.

Video na sociálních sítích zachycuje, jak se mladý talent opřel do centru parádním zakončením nůžkami a brankáři Ajaxu nedal šanci.

A fanoušci šílí, protože mladý fotbalista v mnohém připomíná svého otce. „Načasování, přesnost, dovednost a síla," okomentoval Shaqueelův kousek oficiální twitterový účet FIFA World Cup. Jeho gól dal vzpomenout na legendárního Robina van Persieho v jeho nejlepších letech.

Bývalý útočník Manchesteru United, Arsenalu, Feyenoordu a nizozemské reprezentace ukončil kariéru loni v květnu. Teď se zdá, že za pár let by se diváci na stadionech mohli gólových smrští v podání hráče s jmenovkou Van Persie dočkat znovu.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň