Hlavní obsah

Hašek byl o Vánocích na šnecích, Berger u syna

PRAHA

Už tradičně se scházejí fotbalisté na turnaji bývalých internacionálů v hale pražského Edenu. I v neděli tu byli k vidění borci, kteří šířili slávu českého fotbalu v minulých desetiletích. Mluvili nejen o fotbale, ale i Vánocích.

Foto: Petr Horník, Právo

Šéf fotbalového svazu Ivan Hašek v dresu Nike.

Článek

„Ráno na Štědrý den jsme si zahráli s Horstem Sieglem, Zdeňkem Svobodou, Jirkou Hrdinou a dalšíma klukama hokej a pak jsme šli na šneky. Odpoledne a večer už jsem prožil s rodinou. První svátek vánoční jsem byl po dlouhé době doma, tak jsem si to užíval a odpočíval,“ liboval si šéf českého fotbalu Ivan Hašek. Fotbal prý ale z hlavy nedostal ani ve sváteční dny.

Bývalý sparťanský kanonýr Horst Siegl dodal: „Já si šneky nedal, nějak je nemusím, ale bylo to příjemné dopoledne. Samozřejmě večer jsme strávili u stromečku a rozdávali dárky.“

Antonín Panenka si ve srovnání s předešlými roky užíval klidu: „Jindy to bylo hektičtější, ale rozhodně jsem neležel doma na kanapi. Pro mě je pořád největší trest nuda spojená s lenivostí. Byl jsem hrát tenis, golf na plátně, stolní tenis a také karty. Dokud ten vlak jede, nechci z něj vystupovat… Na Vánoční turnaj v Edenu už jsem si netroufl. Člověk musí mít jistou pokoru. Soupisky týmů byly plné hráčů o dvacet let mladších. Ale těším se na silvestrovský fotbálek starých pánů Bohemians,“ pravil autor slavné bělehradské penalty.

„Vánoční svátky jsem z větší části prožil ve Švýcarsku u svého staršího syna, v St. Gallenu. Je totiž po operaci křížového vazu v koleni, a tak jsme s manželkou byli u něj a trošku se o maroda starali a pomáhali mu. Nicméně Štědrý den byl naprosto stejný, jako kdybychom zůstali v Praze. Užili jsme si ho pohromadě, protože za námi dorazil i nejmladší syn Tomáš, který hraje za Duklu,“ prozradil Jan Berger.

Reklama