Hlavní obsah

Fotbalisté varšavské Legie dostanou za každé kilo nadváhy pokutu 10 tisíc zlotých

VARŠAVA

Nechat si přes vánoční svátky narůst břicho vyjde fotbalisty polského klubu Legia Varšava pěkně draho. Za každých sto gramů nadváhy od nich trenér chce pokutu tisíc zlotých (6300 korun), pouhý kilogram navíc je tak vyjde na 10.000 zlotých, informuje deník Przeglad Sportowy.

Ilustrační foto

Článek

V prosinci trenér Maciej Skorža každému ze svých svěřenců stanovil váhový limit, který nesmí překročit. Hráči Legie mohou mít nejvýše devítiprocentní obsah tuku v těle. Dostali také individuální plán cvičení, která je měla uchránit před tloustnutím.

V úterý se koná první trénink Legie po zimní přestávce a fotbalisty čeká okamžik pravdy na váze. "Je nepřípustné, aby někdo přišel na první lednový trénink s kilogramy nad rámec limitu," tvrdí trenér Skorža.

V polské lize se prý najdou i takoví fotbalisté, kteří mají v těle 17 procent tuku. Michal Wilk z katovické akademie tělesné výchovy a sportu tvrdí, že se tento problém týká i jiných sportovců. "Setkal jsem se s ligovým hokejistou, jehož tělo z 30 procent tvořil tuk," vzpomíná Wilk.

Podle listu Przeglad Sportowy ale existuje skupina fotbalistů, kteří během ligové přestávky hubnou. "Tak nějak to vždy dopadne tak, že se z dovolené vracím s podváhou. Teď to bude stejné," řekl obránce Marcin Komorowski.

Finanční postihy za nadváhu při nástupu na zimní přípravu jsou běžné i v české lize, o výši pokut však kluby obvykle mlčí. Například hráči Plzně před rokem přiznali, že při překročení hmotnostního limitu platili 1000 korun.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články