Hlavní obsah

Sportovci roku v Kanadě jsou Davies a vítěz NFL Duvernay-Tardif

Toronto

Kanadskými sportovci roku byli vyhlášeni společně fotbalista Bayernu Mnichov Alphonso Davies a vítěz Super Bowlu Laurent Duvernay-Tardif, jenž vynechal letošní sezonu ligy amerického fotbalu NFL, aby bojoval v první linii proti koronavirové pandemii. O prestižní trofej Loua Marshe se podělili poté, co oba získali od sportovních novinářů 18 hlasů.

Foto: Pool, Reuters

Kanadský fotbalista Bayernu Mnichov Alphonso Davies s trofejí pro vítěze Ligy mistrů

Článek

Dvacetiletý levý obránce Davies letos získal s Bayernem pět trofejí včetně vítězství v Lize mistrů, kterou vyhrál jako první Kanaďan v historii.

"Je to pro mě velké ocenění a čest," komentoval zisk trofeje talentovaný fotbalista, jenž se narodil v uprchlickém táboře v Ghaně a do Kanady přicestoval s rodiči v pěti letech. "Kanada mě a mou rodinu přijala a jsem jí vděčný za to, že jsem si mohl splnit sen stát se profesionálním fotbalistou a reprezentovat Kanadu na mezinárodní scéně," řekl Davies.

Duvernay-Tardif vyhrál v únoru Super Bowl s týmem Kansas City Chiefs a v červenci oznámil, že následující sezonu vynechá. Jako vystudovaný lékař se rozhodl pomáhat v době šíření covidu-19 doma v Kanadě v domě s pečovatelskou službou.

Reklama

Související témata: