Hlavní obsah

Fotbalový talent Neymar všechny nabídky odmítl, v Santosu zůstane další rok

SAO PAOLO

Žádaný fotbalový talent Neymar denně slýchá, že přestupuje do věhlasného evropského klubu, a denně tyto spekulace odmítá. Všem zájemcům proto znovu vzkázal, že v brazilském Santosu zůstane nejméně do příštího léta. Těší se na prosincové mistrovství světa klubů i na novou sezónu, v níž Santos oslaví sté výročí.

Foto: archiv, Sport.cz

Brazilec Neymar.

Článek

"Každý den slyším, že někam přestupuji, a už jsem z toho unavený. Proto říkám znovu a naposledy, že ze Santosu neodcházím," prohlásil obletovaný devatenáctiletý útočník na pondělní tiskové konferenci. V Brazílii chce zůstat kvůli rodině i kamarádům.

"Je mi ctí, že o mě stojí španělské kluby jako Real nebo Barcelona, ale tady v Santosu jsem šťastný. A zůstanu nejméně do olympiády v Londýně," dodal. V současném působišti má smlouvu až do MS v roce 2014 na domácí půdě a v ní výši odstupného 45 miliónů eur (1,1 miliardy korun).

Tuto sumu však bylo nejméně pět klubů za Neymara ochotno zaplatit - vedle Realu a Barcelony i Chelsea, Manchester City a Anži Machačkala. Všechny chtěly získat brazilský klenot, jenž Santosu v červnu vystřílel po půl století prestižní Pohár osvoboditelů.

Reklama

Související témata: