Hlavní obsah

Iniestu čeká po operaci stehna čtyřměsíční pauza

Barcelona

Hvězdný španělský fotbalista Andrés Iniesta si v dresu týmu Vissel Kóbe poranil stehenní sval na pravé noze a čeká ho čtyřměsíční pauza. Střelec vítězného gólu z finále mistrovství světa 2010 a dvojnásobný mistr Evropy se podrobil ve svém bývalém působišti Barceloně operaci, po níž nestihne začátek nové sezony japonské ligy naplánovaný na konec února.

Foto: Ibraheem Al Omari, Reuters

Hvězdný španělský fotbalista Andrés Iniesta si v dresu týmu Vissel Kóbe poranil stehenní sval.

Článek

Šestatřicetiletý Iniesta se zranil minulý týden na závěrečném turnaji asijské Ligy mistrů v Kataru, na němž pomohl svému týmu při debutu v soutěži do semifinále. V něm už ale kreativní záložník nenastoupil a Kóbe v sobotu podlehlo 1:2 korejskému Ulsanu.

V tomto ročníku japonské ligy už zbývá odehrát jen jeden zápas, Visselu patří v osmnáctičlenné tabulce dvanácté místo. Nová sezona má začít 26. února.

Iniesta patří k nejslavnějším postavám historie Barcelony, za kterou hrál v letech 2002-2018 a získal mimo jiné devět titulů ve španělské lize a čtyři triumfy v Lize mistrů. V květnu 2018 podepsal ve Visselu tříletý kontrakt a letos na Nový rok s ním získal první trofej, japonský Císařský pohár.

Reklama

Související témata: