Hlavní obsah

Depresemi trpící Fenin si v sezóně už nezahraje, tvrdí kouč Chotěbuzi

Depresemi trpící český fotbalista Martin Fenin se v této sezóně na hřiště už nevrátí. Čtvrtečnímu vydání deníku Bild to řekl Claus-Dieter Wollitz, trenér druholigového německého klubu Energie Chotěbuz, za nějž čtyřiadvacetiletý útočník naposledy nastupoval.

Foto: Sport.cz

Martin Fenin při pobytu v nemocnici.

Článek

"Takový cíl by si člověk ani neměl dávat. Bylo by fatální si stanovit nějakou lhůtu k návratu," uvedl kouč, který je s Feninem v pravidelném spojení.

Bývalý hráč Teplic utrpěl v polovině října vážné zranění hlavy po pádu z okna. Později přiznal, že úraz byl vyvrcholením jeho dlouhodobých problémů s depresemi, které řešil léky na uklidnění. Rozhodl se proto přerušit kariéru a vyléčit se.

Po absolvování neurologické rehabilitace v Německu se Fenin přesunul do Česka kvůli psychologické terapii. Tu podle německých médií podstupuje v Plzni. "Mám dojem, že je ochotný se svou osobní situací bojovat," poznamenal Wollitz.

Může jen jezdit na kole

Na vrcholový sport podle něj ale musí Fenin na nějaký čas zapomenout. "Kvůli krvácení do mozku může v současnosti jen jezdit na kole," dodal trenér Energie.

Do saského klubu přestoupil autor tří reprezentačních gólů na konci srpna z Eintrachtu Frankfurt, který letos sestoupil do druhé ligy. Ve Frankfurtu Fenin působil od ledna 2008, ale na konci angažmá přestal pravidelně nastupovat a vypadl také z výběru reprezentačního kouče Michala Bílka. I to zřejmě patřilo k příčinám hráčových depresí.

Reklama

Související témata: